Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Randy Dijksman, Service2Fruit:

"Handel in Conference is opvallend rustig"

"Het is erg rustig met de handel in Conference. En dat is tegen de verwachting in, althans tegen de mijne", vertelt Randy Dijksman van Service2Fruit. "Na de oogst kwam de afzet meteen goed op gang. Dan verwacht je dat de verkoop doorzet. De verkoop langs de vaste lijnen loopt wel, maar daarbuiten ligt het stil."

"Misschien is het vertrouwen in het product ook niet zo vanzelfsprekend als in andere jaren. Als je goed rondkijkt heb je zo maar vier, vijf verschillende kwaliteiten. De peren van de zware grond zijn fijn geoogst, maar die van de zandgrond zijn juist grof geplukt na de warme nazomer. En dan kan de rijpheid ook nog eens verschillen."

"Dat speelt zeker in Belgiƫ. Daar zijn minder mogelijkheden om water te geven. Het warme weer heeft dan meer gevolgen en meer partijen zijn getroffen door hagel. Daardoor zijn de telers eerder genegen te verkopen en staat de klokprijs in Belgiƫ de hele maand al onder druk. De prijzen liggen nu onder de kostprijs van de peren die nu in de ULO-cel liggen. Poolse afnemers bijvoorbeeld zijn eerder afgehaakt vanwege de prijs. Maar voor deze lage prijs is alleen mindere kwaliteit te koop. Telers met goede peren houden die nu vast. Het is een beetje een kat-en-muissituatie. Gelukkig zijn we nog aan het begin van het seizoen."

"Ook bij Elstar is de spanning uit de markt. Nog steeds bestaat het aanbod voor een groot deel uit kwaliteit die vooral wordt verpakt in bijvoorbeeld tassen. Maar dat doen slechts enkele sorteerbedrijven en die hebben voldoende aanbod. Ook de afzet van Jonagold is rustig, maar dat is gebruikelijk in deze periode."

"De afzet van Lucas is een lichtpuntje. De prijs ontwikkelt zich mooi en ik denk dat ze in januari op zijn. Het komt niet vaak voor dat de prijs van Lucas die van Conference zo dicht nadert."

Bron: NFO
Publicatiedatum: