Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico Schaft, 888 Fruit Company:

"Minder Chinese kastanjes en Nashi-peren verwacht"

Tholen - Vanmiddag krijgt 888 Fruit Company de eerste kastanjes binnen bij Cool Control in Maasdijk. "Vanaf nu krijgen we wekelijks een container binnen. De oogst in China is wat lager en door de hoge prijs op de lokale markt en de dollarkoers zal er in totaal minder geƫxporteerd worden", verwacht Nico Schaft. Hij richt zich met name op de dikke maten (30/40). "Europeanen willen dikke kastanjes."



Volgens de importeur zijn de kastanjes bij uitstek een artikel voor de feestdagen. "Zeker nu het kouder wordt, nemen steeds meer mensen kastanjes mee. De Europese doelgroep weet de kastanjes ook te waarderen, maar ook het Aziatische publiek koopt ze graag. De Chinezen roosteren de kastanjes niet, maar koken ze."



Volgende week wordt het Chinese assortiment aangevuld met de eerste aankomst van Nashi-peren. Ook hiervan zullen volgens de importeur de volumes dit jaar lager zijn door een strenger Europees MRL-beleid dat wordt gevoerd. "Hier kunnen de minder serieuze exporteurs niet aan voldoen." 888 Fruit Company levert de Chinese producten door heel Europa. "Vanuit onze groothandel in Rungis leveren we veel aan de Franse markt, maar ook de Nederlandse re-exporteurs weten ons goed te vinden."

Voor meer informatie
Nico Schaft
888 Fruit Company
Rungis, France
Tel: +33 145603640
Mob: +33 609814815
info@888fruitcompany.com