Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cherry Potatoes: kleine rode krieltjes van Hollandse bodem

Cherry Potatoes, het kleinste aardappeltje van Nederland, wordt geteeld op lichte kleigronden met een goede structuur. De kleigrond geeft de krielaardappelen een gladde rode schil. Vochtige vruchtbare grond is belangrijk voor een goede knolzetting (het aantal cherry potatoes per plant).

Al na ongeveer 75 dagen sterft het loof op een natuurlijke wijze af. Alle energie zit dan al in de volledig volgroeide kleine knolletjes. Zodra de schil op natuurlijke wijze is afgerijpt en sterk genoeg is, kan worden geoogst.

Omdat de knolletjes zo klein zijn, wordt gebruik gemaakt van een speciale rooimachine. Zo wordt voorkomen dat de kleinste knolletjes achterblijven in de kleigrond of tussen de kluiten verdwijnen. Na de oogst gaan de kleine aardappeltjes direct in kisten voor het behoud van de kwaliteit. Door een constante temperatuur in de bewaring kunnen de aardappelen op een natuurlijke manier bewaard worden. Direct vanuit de kisten worden de aardappelen gewassen en verpakt om zo rechtstreeks naar de winkel of horeca te gaan.

Voor meer informatie:
Arie Maasland
T: 06-10109005
info@cherrypotatoes.nl
www.cherrypotatoes.nl
Publicatiedatum: