Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Colombiaanse sinaasappelen

"Perfecte smaak maar geen kleur "

Het tekort aan neerslag heeft zijn weerslag gehad op de tuinbouwsector in Zuid-Amerika. Ook in Colombia heeft de sinaasappelproductie te lijden van de droogte. "Gelukkig is het productievolume redelijk. De kwaliteit is goed maar we hebben dit seizoen veel kleine maten," vertelt Gustavo Botero van Orofrut, dat naast citrus ook zuurzak, avocado en papaja teelt. Binnenkort zal de productie verder uitgebreid worden met mangosteen.



"Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van Valencia sinaasappelen. "We leveren jaarrond en hebben jaarlijks twee piekperiodes: van oktober tot januari en van mei tot juli. Momenteel beleveren we voornamelijk de binnenlandse markt maar in de nabije toekomst willen we ons ook op de export gaan richten."



Hoewel Colombiaanse telers met gemende gevoelens zullen terugkijken op het seizoen 2016, zijn de vooruitzichten voor volgend jaar goed. "Volgend jaar ziet het er beter uit zodat we misschien kunnen gaan exporteren. We hebben alleen wat problemen met de kleur van het fruit. De smaak is uitstekend omdat het fruit de juiste Brixwaarde heeft maar omdat we minder zonuren hebben gehad, heeft het fruit niet de kleur die op de Europese markt vereist is. Als de mentaliteit op de internationale markt zou veranderen, zouden onze producten betere marktkansen hebben."

Voor meer informatie:
Gustavo Botero
Orofrut S.A.S
T: + 574 412 1090
E: gerencia@orofrut.co
www.orofrut.co
Publicatiedatum: