Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Interpera 2016: Succes in Zuid-Afrika

Van 16-18 november vond de 9e editie van Interpera, het jaarlijkse International Pear Congress, plaats in Paarl in Kaapstad, Zuid-Afrika. De 130 aanwezigen kwamen uit België, Spanje, Frankrijk, Italië, Nieuw-Zeeland en de VS. Partners die meehielpen bij de organisatie van het congres zijn AREFLH, Hortgro, CERES Fruit Growers, Fruitly Africa en Wolseley Fruit Packers.

De aanwezigen bezochten verschillende boomgaarden. In 2015 bedroeg het Zuid-Afrikaanse teeltoppervlak 12.700 hectare, en werd er 410.00 ton peren geproduceerd. 4.300 hectare (34%) werd gebruikt voor de teelt van Packams Triumph, 3.300 hectare (26%) voor Forelle, 2.200 hectare voor Williams Bon Chrétien (20%) en 810 hectare (6%) voor Abate Fetel.

Voordelen van de Zuid-Afrikaanse sector zijn lage kans op ziektes, grote beschikbaarheid van arbeid, lage lonen en lage productiekosten. Hierdoor heeft het land een sterke exportcapaciteit. De belangrijkste exportmarkten zijn Europa (43%), het Midden Oosten (20%), Azië (18%), Rusland (5%) en Afrika (6%).

De conferentie richtte zich op
  • Innovatie in variëteiten.
  • De evolutie van de wereldproductie (constante stijging van 15 mln ton in 2002 tot 25 mln ton in 2014).
  • Belangrijkste markttrends door het Russische importverbod en de herpositionering in de internationale markt die hierop volgde. Ook de export van peren is geanalyseerd. China komt op de eerste plek met 14% gevolgd door Argentinië (12%), België (11%), Nederland (11%) en Zuid-Afrika (8%).
Presentaties van het congres zijn te vinden op www.interpera.com.
 
De volgende editie van Interpera vindt plaats op 15 en 16 juni 2017 in Wenatchee, Washington. Neem voor meer informatie contact op met Laetitia Forget via communication@areflh.org
Publicatiedatum: