Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Svetlana Plotean, OctoFrost

IQF-vriezers garanderen voedselveiligheid en beperken verliezen

Gezien de technologische vooruitgang en het feit dat de voedselverwerkende sector steeds internationaler wordt, ligt de nadruk in toenemende mate op het garanderen van de voedselveiligheid. Het Zweedse OctoFrost Group denkt dat hun IQF-vriezers hieraan een belangrijke bijdrage kunnen leveren. 


Het bedrijf richt zich met name op de AGF-sector en werkt samen met grote verwerkers in Zuid-Amerika, Europa, Noord-Amerika en Azië. De vriezers worden in Zweden vervaardigd en over de hele wereld geleverd. Svetlana Plotean van OctoFrost legt uit dat de IQF-vriezers als groot voordeel hebben dat zij volledig aan de wensen van de klant kunnen worden aangepast.

"Één van de belangrijkste voedselveiligheidsaspecten van onze IQF-vriezers zijn de verwisselbare bodemplaten. Dit verwisselbare systeem maakt mogelijk de platen grondig buiten de vriezer te reinigen zonder dat hiervoor het productieproces onderbroken hoeft te worden. De meeste IQF-vriezers zijn uitgerust met een draadgaasrooster wat moeilijk schoon te maken is en grote voedselrisico's met zich meebrengt omdat bacteriën er zich tussen ophopen. Onze vriezers beschikken eveneens over een zeer efficiënt spoelreiningssysteem en een volautomatisch schuimreiningssysteem, waarmee de gehele vriezer gedesinfecteerd kan worden. Daarnaast bestaat de OctoFrost vriezer uit één stuk, zonder groeven en naden waar water in achter kan blijven zodat bacteriegroei voorkomen wordt. Gezien al deze specificaties en een regelbare luchtstroom, waardoor de producten nauwelijks uitdrogen, is de vriezer energiezuiniger en zijn de prestaties beter, wat de inkomsten van onze klanten ten goede komt," vertelt Svetlana.



Het probleem van uitdroging heeft vooral betrekking op zachtfruit omdat dit veel vocht bevat. Om deze reden zijn de verwisselbare bodemplaten en de regelbare ventilatoren van belang omdat hiermee de luchtstroom afgestemd kan worden op het in te vriezen product. Dit is van belang om het vochtgehalte op peil te houden en beschadigingen aan kwetsbare producten zoals zachtfruit, mango en avocado te voorkomen.





Reinigingscyclus
De tijd die nodig is voor het reinigen is ook van grote invloed op de rentabiliteit, met name tijdens periodes van hoge productie. De reinigingscyclus moet dus niet alleen snel zijn maar ook zo uitgebreid mogelijk.

Een inefficiënte reinigingscyclus vormt namelijk een bedreiging voor de voedselveiligheid omdat bacteriën via de ventilatoren over de producten verspreid kunnen worden.



Het bedrijf begon in 1999 met de productie van vriezers en het huidige model van OctoFrost is het resultaat van vele verbeteringen die in de loop der jaren aangebracht zijn op basis klantenervaringen. Svetlana vertelt dat geen twee OctoFrost vriezers hetzelfde zijn omdat alle vriezers volledig aagepast worden volgens de eisen van de klant en de productcategorie. Op deze manier wordt een optimaal resultaat bereikt.


Voor meer informatie:
Svetlana Plotean
OctoFrost Group
Tel: +46 42 33 22 60
Publicatiedatum: