Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste lading Poolse appelen in China

Op 23 november is de eerste lading Poolse appelen aangekomen op de internationale luchthaven van Chengdu in China. Deze lading bestond uit 2,2 ton appelen.



In juni van dit jaar kregen de Poolse appelen toegang tot de Chinese markt. Dit werd mogelijk gemaakt dankzij een bezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Polen. Na het staatsbezoek heeft de Poolse landbouwsector met het bureau voor kwaliteitsoverzicht van de Chinese overheid (AQSIQ) een protocol opgesteld voor de export van Poolse appelen naar China.



AQSIQ heeft een speciale werkgroep naar Polen gestuurd om dit protocol te implementeren. De Chinese werkgroep bezocht daar appelboomgaarden, pakstations en faciliteiten voor koelopslag. Ook werd gekeken of Poolse telers wel tegemoet kwamen aan de afgesproken fytosanitaire richtlijnen. Chengdu Huiya Supply Chain Managament was een van de eerste Chinese importeurs die een officiële toestemming verkreeg om Poolse appelen te importeren.

Publicatiedatum: