Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika verwacht een normaal steenfruitseizoen in Westkaap

Op de Westkaap in Zuid-Afrka is het steenfruitseizoen begonnen. De nectarines worden al sinds enkele weken geoogst. Het seizoen voor steenfruit zal tot medio maart doorlopen.

"We begonnen met nectarines en een week later met pruimen," zegt Marius Voigt van het verpakkingsbedrijf Fruit2U Packers. "We zijn bijna klaar met het verpakken van de nectarines. We hebben daar nu nog iets minder dan een week werk aan, waarna we voor de rest van het seizoen uitsluitend met pruimen werken."



Volgens Marius zijn de volumes nectarines ongeveer zoals verwacht, al is het nog te vroeg om met zekerheid het resultaat te kunnen bepalen. De kwaliteit van dit seizoen is erg goed.

"Dankzij onze ligging naast een rivier hebben we geen last gehad van de droogte. Vanuit ons opzicht waren de weersomstandigheden prima. We kunnen op zich wel wat meer regen gebruiken, al komt dat tijdens het oogstproces natuurlijk niet goed uit."

Le Roux Exporters is verantwoordelijk voor de export van het fruit van de Le Roux Group. Dit steenfruit wordt verpakt bij Fruit2U, waarna vervolgens het grootste deel naar het Verenigd Koninkrijk, Europa, Rusland en het Midden-Oosten worden gestuurd.

55% tot 60% van het steenfruit is voor de exportmarkt, terwijl de rest naar de binnenlandse markt toe gaat. "Niet al het fruit is bestand tegen de transportschade die je op zulke lange afstanden tegenkomt," zegt Marius. "Het fruit voor de binnenlandse markt is van zeer goede kwaliteit en geschikt voor consumptie. Het is echter ook te rijp voor transport. Het fruit voor de export moet iets steviger zijn."

Voor meer informatie:
Marius Voigt
Fruit2U
Tel: +27 21 864 1967
Email: marius@lerouxgroup.co.za

Publicatiedatum: