Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Supplementen van rode spinazie zijn energieboosters

Uit nieuw medisch onderzoek blijkt dat voedingssupplementen die gemaakt zijn van rode spinazie een boost aan energie kunnen geven.

De supplementen kunnen volgens het onderzoek een significante toename aan plasma-nitriet geven, dat uiteindelijk het gehalte aan stikstofoxide verbetert. De lichamelijke gevolgen hiervan zijn een lagere bloeddruk, een verbeterde bloedcirculatie en een toename in inspanningstolerantie. Al met al zorgt dit voor verbeterde prestaties tijdens sport of andere vormen van lichaamsoefening.

Het onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers uit Alabama en vervolgens gepubliceerd in de European Journal of Applied Physiology.

Benny Antony werkt voor Arjuna Natural Extracts dat onder andere supplementen onder de naam OxyStorm op de markt zet. "Atleten en consumenten met een actieve levensstijl willen hun prestaties verbeteren zonder dat er negatieve effecten zijn zoals instorten na intensieve training of trillingen, die worden veroorzaakt door alkaloïde stimulanten als cafeïne," legt Antony uit. "OxyStorm bevat een nitraatgehalte van 9% tot 10%. De huidige middelen die nitraat bevatten zijn voornamelijk bietenextracten. Deze producten hebben doorgaans slechts een nitraatgehalte van 2%."

"De rode spinazie wordt geproduceerd door onze telers. Ze oogsten de bladeren en leveren deze aan onze verwerkingsfaciliteit in Kerala in India. Het actieve ingrediënt wordt dan zorgvuldig aan de bladeren onttrokken en vervolgens onderworpen aan tests voor voedselveiligheid. Bij Arjuna zijn we erop gericht om met natuurlijke ingrediënten onze productie transparant, veilig en puur te houden," zegt Antony tot slot.
Publicatiedatum: