Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Australische Woolworths heeft Aldi onderschat

Lidl werkt meer samen met Schotse telers

Singapore: NTUC FairPrice en Esso brengen nieuw versassortiment
De in Singapore gevestigde retailgroep NTUC FairPrice is in samenwerking met Esso een nieuw format begonnen voor pompstations. Het nieuwe assortiment in de pompstations heeft onder andere vers fruit in koelvakken zoals appelen, kiwi's en avocado's. Ook hebben de winkels een afhaalservice. (igd.com)

VK: Lidl werkt meer samen met Schotse telers
Lidl heeft meer dan 300 Schotse producten in zijn assortiment van zijn 92 vestigingen opgenomen. Daarmee komt het aandeel aan Schotse producten van Lidl op 20%. (bqlive.co.uk)

Australië: "Woolworths heeft Aldi onderschat"
Volgens Woolworths-CEO Gordon Cairns heeft zijn bedrijf de dreiging van Aldi in Australië aanvankelijk onderschat. De directeur zegt ook dat dit nu echter niet meer het geval is. Het huismerk van Woolworhts komt nu qua prijs overeen met de producten van Aldi. Ook heeft de keten zijn positie op het gebied van versproducten opnieuw in kunnen nemen, nadat dit segment qua service en kwaliteit achter bleek te lopen op concurrent Coles. (sbs.com.au)

Zweden: Online supermarktsector in opmars

De online supermarktsector neemt rap toe in Zweden. Een op de vier huishoudens heeft al eens gebruik gemaakt van online sites voor hun boodschappen. Uit statistieken van GFK blijkt dat de online omzet van voedingsmiddelen op dit moment een doorbraak meemaakt. De online omzet van het afgelopen jaar kwam neer op 5,4 miljard kronen, oftewel €550 miljoen. Dit is een aandeel van 4,2% in de totale omzet van voedingsmiddelen. (ecommercenews.eu)

VS: Food City benoemd als retailer van het jaar

De in Virginia gevestigde keten Food City is door The Shelby Report verkozen als Retailer van het jaar in de zuid-oostelijke regio van de VS. Het bedrijf werd geroemd om zijn leiderschap op het gebied van marketing, innovatie en sociale verantwoordelijkheid. (greenevillesun.com)

Hongarije: SPAR blijft investeren

SPAR gaat HUF23 miljard (€74 miljoen) investeren in zijn werkzaamheden in Hongarije. Ook wordt met het geld de huidige winkels in het netwerk verbeterd. Onlangs opende SPAR met een investering van HUF260 miljoen (€837.000) een vestiging in Boedapest met een oppervlak van 600 vierkante meter. (igd.com)

Japanse retailers willen Vietnamese markt op

Japanse ondernemingen hebben marktonderzoek uitgevoerd in Vietnam en hebben vervolgens stappen genomen om meer Vietnamese consumenten aan te trekken voor hun producten, aldus Takimoto Koji. Takimoto Koji is een vertegenwoordiger van de Japan External Trade Organisation (JETRO) in Vietnam. Naast dat een aantal Japanse merken actief zijn geworden in Vietnam, zijn er ook lokale ketens overgenomen zoals FamilyMart, MiniCop, 7-Eleven en City Mart. Er bevinden zich momenteel volgens JETRO bijna 200 Japanse buurtwinkels in Vietnam, wat naar verwachting toe zal nemen. (english.vietnamnet.vn)

VS: Harps-CEO stapt op
Harps-CEO Roger Collins gaat zijn functie overdragen aan de huidige COO van de keten, Kim Eskew. Collins heeft bijna 17 jaar als CEO voor Harps gewerkt. Hij blijft nog wel actief als voorzitter van de raad van bestuur. Harps heeft een netwerk van 85 winkels in Arkansas, Oklahoma en Missouri. (supermarketnews.com)

Ondernemer Richard Hurd koopt HyVee vestigingen
Please, click here to read the article.



Publicatiedatum: