Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
aansluiting tussen Braziliaanse en Europese assortiment steed belangrijker

Monsanto informeert ketenpartners over Galia en Cantaloupe

Deze week organiseerde Monsanto persoonlijke ontmoetingen in Ridderkerk betreffende het Seminis winter- en zomerprogramma in het Galia en Cantaloupe segment. De doelstelling van deze meetings was om meer bewustwording te creƫren betreffende de smaak, stevigheid, houdbaarheid en duurzaamheidsaspecten (resistentiepakket) van deze rassen. Om dit mogelijk te maken, was er een winkelschap opgesteld met verschillende rassen met diverse herkomsten om deze visueel te beoordelen en te proeven.


 
De aansluiting tussen het Braziliaanse en het Europese assortiment werd toegelicht tijdens een presentatie van tradepartnership manager Nico van Vliet. Tijdens de conversaties werd herbevestigd dat het steeds belangrijker wordt om retailers jaarrond een hoogwaardig uniform product, qua smaak en uiterlijk, aan te bieden om de consumentenloyaliteit te behouden.

Veredelaar Peter Kraakman vertelde dat hij zich bewust was van deze behoefte en dat hij daarom streeft naar het ontwikkelen van rassen die uiteindelijk zowel in Europa als in andere continenten geteeld kunnen worden.



Een eerste voorbeeld daarvan is het Galia ras SV5133MG, dit ras is goed telen in bijv. Spanje en Braziliƫ en is jaarrond beschikbaar te krijgen voor retail. Binnen Cantaloupe was veel interesse in het nieuwe ras Don David uit het Amerikaanse programma in combinatie met het ras Sugarlup, een nieuw ras, maakt het mogelijk om een zelfde hoogwaardige kwaliteit te leveren vanuit het gebied Almeria als later in de tijd mogelijk is vanuit de gebieden Murcia en La Mancha.


Goede conversatie over de smaak resultaten nadat men eerst heeft geproefd.
 
Tijdens de smaaksessie werd de bezoekers gevraagd naar hun eigen opinie en vervolgens werden vanuit het aanwezige fieldlab de smaakcijfers en stevigheidscijfers van dezelfde vruchten geanalyseerd. Ook deze maal werd vastgesteld dat Brix moet gezien worden als een indicatie maar niet als een feitelijke bevestiging van consumenten perceptie. De eindconclusie was dat er nog voldoende ruimte is voor verhoging van consumptie van meloenen in Europa als we in staat zijn om de uniformiteit in smaak en uitwendige kwaliteit te optimaliseren jaarrond.


 Frank Ocampo (The Greenery) voor het winkelschap met Francois Ravetti, Nico van Vliet, Michel Sanchez and Peter Kraakman (allen werkzaam bij Monsanto)


De locale aanpak werd zeer gewaardeerd door de bezoekers en door het aanwezige Product Management, Tradepartnership en R&D team van Monsanto en zal worden gecontinueerd.

 
Gemiddeld Brix (refractometer) en Flesh firmnes (penetrometer) gemeten in de vruchten van de 3 Cantaloupe type meloenrassen welke werden gebruikt voor de smaak sessies.


 
Publicatiedatum: