Aardbeiparadijs biedt alle variaties op het zomerkoninkje
Werkelijk alles in aardbei Amsterdam draait om de aardbei. Het duo Nico en Jetske kwamen op het idee toen zij op vakantie waren op het Indonesische eiland Lombok. Na een urenlange scootertocht viel hun oog op een pittoresk restaurantje genaamd 'Strawberry Stop', waar alles met aardbeien verkrijgbaar was. De twee waren dolenthousiast en introduceren het daarom nu ook in het centrum van Amsterdam.
Ze gaan de samenwerking aan met lokale aardbeientelers die het product direct kunnen leveren zonder tussenkomst van een groothandel. Ook buiten het aardbeienseizoen wil het restaurant verzekerd zijn van goede kwaliteit aardbeien en zal daarvoor gebruik maken van aardbeien uit kasteelt.
Nico heeft met zijn eigen media onderneming en als afgestudeerde Bedrijfskunde student aan de Rijksuniversiteit van Groningen kennis in huis om het bedrijf te starten en te runnen. Jetske heeft jarenlange horeca-ervaring opgedaan in een ijssalon/chocolaterie. Hier komt de passie en het idee voor de winkel ook vandaan.
Omdat aardbei Amsterdam de hele dag geopend is, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, bedienen we een breed scala aan mensen. Van buurtbewoners die een ontbijtje komen halen tot aan toeristen die behoefte hebben aan een tussendoortje. Het moet een opvallende en gezellige winkel worden waar studenten tussen de middag en ouders met kinderen na het avondeten kunnen langskomen.
De winkel wordt geopend aan de Spuistraat in Amsterdam. Het duo zoekt nog financierders om het pand verder uit te breiden.
Voor meer informatie, klik hier.