Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EVO en Fenedex confronteren Kamer met filekosten

"Meer investeren in infrastructuur en bereikbaarheid!"

Met een petitie hebben EVO en Fenedex Kamerleden vandaag gewezen op de 1,1 miljard euro aan schade die het bedrijfsleven lijdt door files. Volgens adjunct-directeur Joost Sitskoorn is het van het grootste belang dat Tweede Kamerleden dit en een volgend kabinet ertoe aanzet méér geld te investeren in infrastructuur en bereikbaarheid.



In reactie op de petitie zegt VVD-Kamerlid Barbara Visser de lijn van EVO Fenedex te erkennen: "De economie trekt aan, dus files nemen toe. Dus investeren in meer en slim asfalt is hard nodig."

CDA-er Martijn van Helvert is kritisch. "Het erge is dat deze stijging geen verrassing is. Dit kabinet heeft 8 miljard bezuinigd op infrastructuur. Als het kabinet andere keuzen had gemaakt, hadden we nu goede infra én meer banen gehad."

PvdA-er Duco Hoogland laat weten dat het wat hem betreft tijd is voor beprijzen in mobiliteit. "Dat is de meest effectieve manier om files te bestrijden."

D66 vreest een verkeersinfarct als er niets gedaan wordt aan de files. De partij pleit voor betalen naar gebruik. Tweede Kamerlid Salima Belhaj: "Als er ergens een knelpunt is dat kan worden aangepakt door een stuk weg aan te leggen, dan kan dat. Maar om de files echt aan te pakken, moet er worden betaald naar gebruik. Het bezit van de auto kan dan goedkoper worden gemaakt, door bijvoorbeeld de wegenbelasting en de aankoopbelasting te verlagen."

Volgende week maandag debatteert de Tweede Kamer over het vervolg van de fileaanpak.

Bron: EVO
Publicatiedatum: