Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer vroege variëteiten

Wind zorgt voor vertraging Zuid-Afrikaanse druiven

De oogst van Namibische en Zuid-Afrikaanse druiven is al een tijdje bezig. Er is weinig ander aanbod op de Europese markt, wat een goed teken is voor producenten uit deze landen. 

Er zijn berichten dat de oogst in Namibiƫ tijdelijk is stopgezet door regenval, maar dit is niet bevestigd door producenten. Het heeft gisteren voor het eerst sinds jaren geregend, wat geweldig nieuws is voor het droge land. Hoeveelheid, brix-waarde en kwaliteit is goed voor Namibische druiven en de houdbaarheid lijkt ook goed.

In Kaapstad kon vorige week door sterke winden niks geladen worden voor 7-8 dagen. Hierdoor komen de druiven later aan op de Europese markt. 


Klik hier voor een grotere afbeelding

Volgens statistieken van de South African Table Grape Industry (Satgi) komt de grote toename aan ladingen in week 45 (meer dan 280.000 dozen) door de toegenomen hoeveelheid nieuwe en vroege variĆ«teiten dit jaar. In de Northern Province is dit seizoen 129 hectare meer teeltoppervlak in gebruik genomen. 


Klik hier voor een grotere afbeelding
Publicatiedatum: