Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie nieuwe licentiehouders voor Sun World-druiven

Sun World Innovations, de afdeling van Sun World International LLC die verantwoordelijk is voor de kweek, technologie en licenties van nieuw fruit, heeft drie nieuwe licenties toegewezen voor het vermarkten van druivenvariëteiten van Sun World. De nieuwe licentiehouders zijn T&G Global in Peru, LCS Exports in Zuid-Afrika en FruitMaster in Australië. 

Hiermee zijn er nu in totaal 41 druivenexporteurs die gebruik maken van licenties van Sun World. Via deze exporteurs wordt de aanwezigheid van Sun World-variëteiten zoals Midnight Beauty, Scarlotta Seedless, Sable Seedless, Adora Seedless en Autumncrips vergroot en hebben retailketens over de hele wereld een verbeterde toegang tot deze druivensoorten, aldus onderdirecteur Garth Swinburn. 



T&G is de grootste AGF-exporteur van Nieuw-Zeeland. Sinds 2003 is het bedrijf actief in Peru, waar het eerder bekend stond onder de naam Delica. Het bedrijf veranderde onlangs zijn merk van Turners and Growers naar T&G Global. Ook heeft T&G Global een nieuwe strategie aangenomen, waarmee het bedrijf een verticaal geïntegreerde teler en exporteur is geworden van onder andere consumptiedruiven. Dit heeft onder meer geleid tot de overname in 2014 van een areaal van 340 hectare in de Noord-Peruaanse regio Piura. Dit project werd geleid door Nick Fitzpatrick, directeur van de afdeling Americas and Table Grape Category van T&G Global.

LCS Exports is een recentelijk opgezette joint venture van Core Fruit en Le Roux Fruit Exporters. Dit zijn twee grote Zuid-Afrikaanse telers en exporteurs die al langere tijd met variëteiten van Sun World werken. Core Fruit is een van de grootste fruitexporteurs van Zuid-Afrika. Het bedrijf heeft een brede klantenbasis verspreid over 63 landen, waarbij met name Afrika en het Verre Oosten sterk zijn vertegenwoordigd. De Le Roux Group is een verticaal geïntegreerde teler en exporteur. De groep heeft meer dan een dozijn teeltbedrijven voor de productie van steenfruit en druiven. Zo heeft Le Roux in de Westkaap een areaal van 652 hectare voor de teelt van consumptiedruiven. De groep levert zijn fruit aan klanten in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Canada, het Midden- en Verre Oosten, Rusland, Zuid-Oost-Azië en Afrika. De nieuwe joint venture tussen de twee bedrijven wordt geleid door Jean Smith van Core Fruit en Gerhard Robbertze van Le Roux. 



FruitMaster wordt geleid door CEO Joe Lanteri. Het bedrijf is ontstaan uit een recente fusie tussen een twee oudere licentiehouders van Sun World. Perfection Fresh Australia had een licentie om Sun World-variëteiten te exporteren, terwijl de eerdere versie van FruitMaster bevoegd was om Sun World-variëteiten te produceren. De nieuwe onderneming FruitMaster is een combinatie van een expertise op het gebied van fruitexport, strategisch geplaatste faciliteiten voor koelopslag en verpakking, een omvangrijk netwerk van gelicentieerde telers en een aantal belangrijke teeltbedrijven in de Sunraysia-regio in Australië.

Er zijn door middel van licenties zo'n 1.400 telers en exporteurs uit de belangrijkste teeltgebieden van de wereld aangesloten bij Sun World Innovation. De variëteitsontwikkeling van Sun World Innovation focust zich op een breed aanbod aan verse druiven met uitstekende eigenschappen, zoals een verbeterde smaak, groter fruit en grotere trossen, toegenomen productiviteit, beschikbaarheid en zowel vroegere als latere rijpingstijden. De afdeling ontwikkelt ook nieuwe pruimen, perziken, abrikozen en nectarines, die vervolgens onder licentie over de hele wereld op de markt worden gezet.

Contact:
Garth Swinburn
Sun World
Tel: +61 427374814
Publicatiedatum: