Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alain Tulpin, Tulpin Group:

"Egyptische aardbeien zeker tot eind dit jaar stevig aan de prijs"

Tholen - Het Egyptische aardbeienseizoen is weer van start gegaan. "Iets eerder dan vorig seizoen en de verwachtingen zijn zeer positief. Allereerst is er bijna geen concurrentie. Er is wat aanvoer uit Jordanië en Marokko, maar dat is minimaal. Daarnaast ligt de productie in België en Nederland op een laag pitje. Dit betekent een goede start voor Egypte", vertelt Alain Tulpin van Tulpin Group. Tulpin Group verzorgt al jaren de luchtvracht van met name Egyptische aardbeien naar het Verenigd Koninkrijk.



Alain geeft aan dat de prijzen hoog liggen. "Ik denk met deze aanvoer en de verwachte marktsituatie met minder concurrentie dat de prijzen zeker tot eind dit jaar stevig zullen blijven. België en Nederland hebben zo weinig productie dat ze waarschijnlijk ook niet veel meer gaan exporteren en hun vaste binnenlandse klanten blijven beleveren. Daarnaast wordt Spanje pas later verwacht." Hij vindt de prijzen in de Belgische supermarkt wel erg hoog. "Het zijn nog maar bepaalde consumenten die dit kopen. Ik denk met name 65 plussers."

De logistieke dienstverlener verwacht dat de volumes wel zullen stijgen. "Vorig jaar was een slecht seizoen voor de Egyptische aardbei, dus er komt sowieso dit seizoen meer. Verder verwacht ik geen bijzonderheden. Opvallend is wel dat Engelse retailers steeds strenger worden in de rassenkeuze. Zo willen ze dat Egypte aan het einde van het seizoen een bepaald ras niet meer levert vanwege de te donkere kleur. Het kleurverschil met de eerste Spaanse is dan weer te groot. Er zijn dus regelmatig wisselingen in de variëteiten."

Voor meer informatie:
Alain Tulpin
Tulpin Group
tulpingroup@skynet.be
www.tulpingroup.eu
Tel: +32 59 80 66 33