Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bruto verschil 3,50 euro per uur per werknemer"

Zeeuws-Vlaamse fruittelers zijn oneerlijke concurrentie met Belgen beu

Onder fruittelers uit Zeeuws-Vlaanderen een bekend fenomeen: Belgische fruittelers die de grens oversteken en teeltgrond opkopen. Fruitteler Patrick Thoen is een van hen en maakte vijf jaar geleden als een van de eersten deze oversteek. Hij is goedgemutst over 'de condities in Zeeland' vanwege de goede teeltgrond en de beschikbare ruimte om hun plannen te verwezenlijken. Maar de eigenlijke reden van zijn vertrek komt vooral voort uit de grootschalige landonteigening rondom de Antwerpse haven. Dat meldt Omroep Zeeland.

Fruittelers uit Zeeuws-Vlaanderen doen een oproep aan de Nederlandse overheid om in te grijpen bij de in hun ogen oneerlijke concurrentie met de Belgische fruitteelt die hierdoor ontstaat. De loonbelasting in Belgiƫ is een fractie lager waardoor de Belgen hun fruit veel goedkoper kunnen verkopen. Dat blijkt uit rondgang van Omroep Zeeland aan de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). Het brutoverschil is volgens de NFO aanzienlijk: maar liefst 3,50 euro per uur per werknemer.

Bron: Omroep Zeeland

Publicatiedatum: