Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mario de Goede, Coolfresh International:

"Hoe de ananasmarkt in december verloopt, is groot vraagteken"

Tholen - " De ananasmarkt was in het eerste deel van het jaar hoofdzakelijk erg duur. Later het jaar volgden er meer pieken en dalen. Zo hadden we een dip in juni, maar dat werd gevolgd door een redelijke zomer. Iedereen had echter gedacht dat oktober ook goed zou zijn, maar dat werd een hele slechte maand, waarbij verschillende spelers veel geld hebben verloren", blikt Mario de Goede van CoolFresh International terug.

"Op dit moment is de ananasmarkt ook nog niet terug op niveau. Er zijn te veel voorraden in de markt bij bepaalde importeurs en dat drukt de markt. Prijzen liggen, naar gelang voorraad en kwaliteit, op een niveau tussen de 6 en 8 euro en zijn moeilijk omhoog te krijgen", vervolgt Mario. "December is nog een groot vraagteken. De afgelopen twee jaar waren eigenlijk hele slechte decembermaanden. Ik hoop dat het dit jaar wat beter gaat, maar het is een grote importeur die de prijs zet en er komt genoeg product uit Costa Rica."



"Voor volgend jaar verwacht men wat meer volume vanuit Costa Rica. Dit jaar was er toch veel minder productie dan gehoopt en was het een moeilijk jaar voor de telers. Maar de vraag vanuit de industrie zal naar verwachting ook in 2017 goed door blijven lopen. Voor volgend jaar ziet de tendens er uit dat de telers grotere ananas zullen produceren. Ze gaan echt voor de kilo's om sneller de dozen te vullen en de maten zullen van 5 naar 6 verschuiven", verwacht Mario.

Hij is net terug terug uit Costa Rica en merkt bij de mensen wel de nodige bezorgdheid over de verkiezing van Donald Trump tot president. "Het land is nogal Amerika georiƫnteerd, dus die handelsverdragen hebben nogal grote invloed."


Voor meer informatie:
Mario de Goede
CoolFresh International
mario@coolfresh.nl
Direct office: + 31 88 3 777 138
Mobile: +31 623 931 499