Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije: Rusland schrapt meer producten van boycotlijst

In de komende dagen zal Rusland de boycot van enkele Turkse producten opheffen. Dat zei de Turkse Minister van Landbouw Faruk Çelik gisteren in Turkse media. Die aankondiging deed Rusland tijdens gesprekken op het tweede Graan Forum in Azerbeidzjan. De Russische minister van Landouw Alexander Tkachev zou hier hebben toegezegd dat vijf producten van de boycotlijst geschrapt zullen worden. De overeenkomst is volgens de Turkse autoriteiten een uitruil. Rusland zou rood vlees willen exporteren naar Turkije, waarna Turkije de voorwaarde stelde dat er meer producten van de sanctielijst gehaald zouden worden.



De verbetering in de Turks-Russische relaties hebben de export van Turkse groenten en fruit doen al doen stijgen. In vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden is de Turkse mandarijnenexport met 41 procent gestegen. Daarmee kwam de export uit op 90.211 ton. De export van sinaasappelen steeg met 27 procent naar 26.000 ton. Vorig jaar exporteerde Turkije tussen 19 oktober en 16 november 63.794 ton mandarijnen en 20.713 ton sinaasappelen met een totale waarde van 43 miljoen dollar. Dit jaar verdiende Turkije aan alleen de mandarijnenexport in deze periode al ruim 44 miljoen dollar.
Publicatiedatum: