Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europarlementariërs willen bescherming Europese bananensector

Ecuador onderhandelt met de EU over lagere importtarieven voor bananen die het exporteert naar de EU. Tegelijkertijd vraagt de Commissie voor Internationale Handel van het Europees Parlement om aanpassingen in het mechanisme voor stabielere handel in bananen en betere bescherming voor bananenproducenten. 

Ecuador is de grootste exporteur van bananen ter wereld en het vrijhandelsverdrag met de EU is op 11 november ondertekend. Dit zorgt voor mogelijkheden voor de import van bananen in de EU met goede prijzen.

Ecuador levert kwalitatief goede bananen in de eerste helft van het jaar wanneer de vraag groot is. In 2015 was het land al de op één na grootste leverancier, terwijl de importtarieven hoger waren dan die uit concurrerende landen als Afrika, het Caribisch gebied en Centraal Amerika. Ook Colombia en Peru hadden lagere importtarieven.

Publicatiedatum: