Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Willem van Rooij, Hispalco: "Onderscheidend blijven door innovatie en specialty's"

"Tekorten goede maten paprika's en citrus"



Tholen - Van een ruim aanbod Spaanse groenten en fruit is momenteel geen sprake. "De komkommers zijn momenteel schaars hier. Ik krijg niet de aantallen uit de productie die ik zou willen", vertelt Willem van Rooij van Hispalco. "Hetzelfde gebeurt met de paprika's. Deze zijn kwalitatief wel goed, maar de maten zijn slecht. Er is meer beschikbaar in een maat G dan GG voor de kwaliteit die wij hanteren."



"Met sinaasappelen gebeurt ongeveer hetzelfde. Vorig seizoen verkocht ik in deze periode wel 20% meer. Dit is het gevolg van het grote aanbod kleine maten, die meer naar de supermarkten gaan, waar wij geen zaken mee doen. Onze klanten eisen grotere maten, maar op dit moment moeten zij eraan wennen dat deze schaars zijn. In Andalusiƫ zijn de maten citrus misschien iets grover, maar hier in Valencia niet."



Hispalco kiest er bewust voor geen andere kanalen te zoeken voor de verkoop van kleine maten. "Wij zoeken niet de markten die onder druk staan en moeten inspelen op innovatie en specialties van premium kwaliteit om onderscheidend te blijven."



"We moeten steeds harder tegen andere productiegebieden concurreren, dus dat maakt het er niet makkelijker op, maar als we trouw blijven aan onze kwaliteit en innovatie, dan zullen we altijd ons hoofd boven het water houden", besluit Willem.



Voor meer informatie:
Hispalco S.A.
TEL: (+34) 963 404 422
wvanrooij@hispalco.com
www.hispalco.com