Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Seminar over vooruitzichten van Chileens zachtfruit

Chili: blauwe bessenteelt neemt toe, frambozenteelt af

Onlangs werd de seminar "Prospects for the 2016/2017 global berry season" gehouden tijdens de PMA Fruittrade-beurs in Chili. Tijdens de seminar kwam naar voren dat de vraag naar zachtfruit in de komende jaren toe blijft nemen, maar dat dit niet voor alle soorten geldt. Volgens Felipe Rosas van Bconsulting Group neemt de teelt van blauwe bessen toe, terwijl veel kleine telers tegelijkertijd van de productie van frambozen af stappen. "Blauwe bessen hebben een groei van 19%, maar in het geval van frambozen produceren we slechts 4 ton per hectare. Dat is het laagste productievolume ter wereld."



"De prijs voor aardbeien is momenteel erg hoog wegens de verminderde lokale productie in de VS. Dat geeft ons een gat in de markt. Het is nu een goede gelegenheid om technologieën op het gebied van de aardbeienteelt in Chili te implementeren. We kunnen beginnen met iets simpels, zoals de toepassing van gewasbescherming," zei Rosas.

Tijdens de seminar werd bevestigd dat de wereldproductie van blauwe bessen op een volume van 720.000 ton is gekomen. In het vorige seizoen van 2014-2015 heeft Chili 110.000 ton geëxporteerd. 2016 zal worden afgesloten met een jaar op jaar daling van 30% voor het volume van het diepvries-segment. In het specifieke geval van biologisch bevroren fruit zou er echter ook een toename kunnen zijn. 

Argentinië is eerder met zijn seizoenen begonnen, die daardoor ook eerder af zullen lopen. Peru heeft een soortgelijke situatie. Dat zorgt voor een periode van vier weken waarin Chili het voordeel heeft om als enige producerende land actief te zijn.

Publicatiedatum: