Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sector kampt met fruitvliegen

Minder Mexicaanse bramen voor export beschikbaar

De Mexicaanse bramensector kampt met plagen en daarom is de bramenexport gedaald. In de regio Michoacan, waar 94% van de totale Mexicaanse bramenproductie plaatsvindt, is de export naar de Verenigde Staten met 20% gedaald, vertelt José Garcia, woordvoerder van Sistema Producto Zarzamora de Michoacán. Garcia legt uit dat de Amerikaanse vraag naar bramen momenteel één miljoen dozen à 2,2 kilo bedraagt maar dat men in oktober slechts 800.000 dozen heeft kunnen exporteren. Begin november daalde dit volume zelfs naar 500.000 dozen.

De dalende volumes zijn het gevolg van Rodevruchtenziekte (mijt) en de Suzukii fruitvlieg. De gemiddelde opbrengst per hectare is hierdoor teruggelopen van 6.000 dozen naar 3.000 dozen, vervolgt Garcia. In 2015 produceerde Mexico 123.091 ton bramen, een afname van 20% volgens gegevens van het SIAP.

Door deze situatie loopt Mexico veel inkomsten mis omdat het gedurende een periode van 8 maanden, van september tot mei, de grootste leverancier aan de Verenigde Staten is. Landen als Guatamala vermarkten alleen bramen in de periode van mei tot juli. 
Publicatiedatum: