Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wordt convenience het nieuwe biologisch?

Deutsche Fruchthandelsverband plant nieuwe commissie convenience

Vers en geschild fruit, gesneden groenten of kant-en-klare salades - wassen, poetsen, schillen en snijden is niet meer nodig. "De voordelen van convenience liggen voor de hand", zegt dr. Andreas Brügger, secretaris van de 'Deutsche Fruchthandelsverband' (DFHV). "Alles wat de consument de consumptie van gezonde levensmiddelen makkelijker maakt, is een trend. Geen wonder dat dit segment tot nu toe - ongeveer net zoals het biologische segment - sterk gegroeid is." Andreas is er van overtuigd dat deze trend aan zal houden. De ontwikkeling bevestigt dat convenience een groot veld opent voor creatieve en ambitieuze aanbieders van verse groenten en vers fruit. Tegelijkertijd roept convenience food ook complexe vragen op het gebied van levensmiddelvoorschriften op, die de normale verssector te boven gaan.

De DFHV zal daarom een vakcommissie 'convenience' oprichten om de uitwisseling van economische, technische en juridische informatie te bevorderen en de leden advies te geven bij fundamentele vragen. "Daarnaast zullen we het onderwerp convenience ook sterker bij onze politieke werkzaamheden betrekken."
Publicatiedatum: