Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: vrachtwagentol op alle rijkswegen

De in Duitsland ingevoerde vrachtwagentol wordt uitgebreid naar alle Duitse rijkswegen. De commissie voor verkeer en digitale infrastructuur stemde onlangs in met het aangepaste wetsontwerp van de Bondsregering ter wijziging van de Duitse rijkswegentolwet (18/9440).

Tot nu toe heft de Bondsregering vrachtwagentol op circa 12.800 kilometer aan Duitse snelwegen en op circa 2.300 kilometer aan snelwegachtige rijkswegen. Op het grootste deel van de circa 40.000 kilometer aan rijkswegen in Duitsland hoeft echter geen tol betaald te worden. Om de financiering van de rijkswegen te verbeteren en daarmee een moderne, veilige en sterke verkeersinfrastructuur in Duitsland te kunnen blijven garanderen, wil de Bondsregering de financiering door de gebruiker consequent uitbreiden. Daarom zal de vrachtwagentol uitgebreid worden naar alle Duitse rijkswegen. De Bondsregering wil bovendien uiterlijk eind 2017 een uitbreiding van de tolheffing naar kleinere vrachtwagens (3,5 tot 7,5 ton toelaatbaar totaalgewicht) en lange afstandsbussen testen.

Op verzoek van de commissie besloot de coalitie dat landbouwvoertuigen met een maximumsnelheid van 40 kilometer per uur worden uitgesloten van de tolheffing.
Publicatiedatum: