Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
geef uw mening

Modernisering handelsakkoord met Mexico

Het handelsakkoord tussen de Europese Unie en Mexico wordt gemoderniseerd. Deel uw kennis en ervaringen met door het invullen van een vragenlijst.

Staan uw producten bijvoorbeeld onnodig lang bij de douane? Verliest u kostbare tijd aan overbodig papierwerk? Zijn de oorsprongsregels ondoorgrondelijk? Bent u door hoge invoertarieven niet concurrerend op deze overzeese markt?

Vragenlijst invullen tot 25 januari
Voor het innemen van de Europese positie in de onderhandelingen met Mexico heeft de Europese Commissie een Engelstalige vragenlijst voor u opgesteld. U kunt reageren tot 25 januari 2017. U beantwoordt vragen over:
  • Handel in goederen (o.a. oorsprongsregels, douane en het faciliteren van handel, sanitaire en fytosanitaire maatregelen en non-tarifaire belemmeringen);
  • diensten en investeringen;
  • regels (transparantie, intellectueel eigendom, mededinging, aanbestedingen en MKB).
Modernisering EU-handelsakkoord
De EU en Mexico onderhandelen over de modernisering het bestaande handelsakkoord. Het huidige akkoord dat stamt uit 2000 en is verouderd. Sindsdien heeft de EU ambitieuzere akkoorden afgesloten.

Een vernieuwd handelsakkoord maakt de handel tussen de EU en Mexico makkelijker, transparanter, eerlijker en voorspelbaarder. In het handelsakkoord worden verder afspraken gemaakt over de importtarieven op industriƫle en agrarische goederen, handel in diensten, verbetering van de regels voor overheidsopdrachten, douane, intellectueel eigendom en technische handelsbelemmeringen.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Of wilt u handelsbelemmeringen melden, in welk land dan ook? Mail dan met het ministerie van Buitenlandse Zaken: DGBEB-markttoegang@minbuza.nl
Publicatiedatum: