Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broccoli is een echt vezelbommetje

Groen is gezond. Dat geldt ook voor het eten van groene groenten. Broccoli staat daarbij hoog op het lijstje van gezonde groenten. Het bevat weinig calorieën en veel vezels, twee eigenschappen die broccoli tot een geliefde groente maken. In 100 gram broccoli zitten maar 29 kilocalorieën, minder dan in boerenkool (48 kcal) zijn en in sperziebonen (36 kcal).

Koploper in vezels
Broccoli wordt ook wel een echte vezelbom genoemd. Met 4,1 gram vezels per 100 gram is broccoli koploper op dit gebied. Alleen bospeen, rodekool en sperziebonen bevatten ongeveer hetzelfde percentage vezels. Vezels zijn goed voor de bloeddruk en tegen aderverkalking en hart- en vaatziekten. Bovendien geeft het voor langere tijd een verzadigd gevoel.

Tegen spierpijn
Net als veel andere groenten bevat broccoli ook een groot aantal vitamines en mineralen, zoals vitamine C, ijzer, foliumzuur, magnesium en calcium. Dat laatste mineraal zorgt ervoor dat je botten sterk blijven en dat je een kleinere kans loopt op een botaandoening. Kalium is voor sporters nuttig, want dat helpt dan weer bij het voorkomen van spierpijn.

Bewaren in de koelkast
Voorheen was deze groene groente in Nederland een echte zomergroente die van juni tot en met september veel gegeten werd. Maar inmiddels is broccoli het hele jaar verkrijgbaar. Broccoli bewaar je in de koelkast. Om de groente langer te kunnen gebruiken, kun je het ook invriezen.

Stomen, koken of roerbakken
Staat er bij jou broccoli op het menu? Was de groente dan goed. Niet alleen de roosjes, maar ook de stronk kun je eten. Broccoli kun je stomen, koken of roerbakken, maar ook rauw eten, al moet je daar wel van houden.

Bron: Sport.nl
Publicatiedatum: