Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keuringsdiensten voor AGF bezoeken Duitse BLE

Eind oktober hebben Abdallah Janati, de directeur van de Marokkaanse keuringsdienst EACCE, en Brahim Hammadi, hoofd van de afdeling groenten en fruit, het Duitse ministerie van Landbouw en Voeding (BLE) bezocht. Gelijktijdig was ook Karen Sparrow van het Nieuw-Zeelandse ministerie van primaire landbouwproducten te gast, die voor de kwaliteitscontrole en fytosanitaire controle verantwoordelijk is.


Op bezoek bij het fruitcentrum van de HHLA © BLE

Het bezoek bood een goede gelegenheid om onder meer te praten over keuringomstandigheden bij de import en export. In Marokko worden pas sinds circa twintig jaar in de regio rondom Marrakesh appelen geteeld. Momenteel teelt men er op 30.000 hectare appelen, overwegend de rassen Golden Delicious, Gala en Starking. Het Marokkaanse appelaanbod wordt door middel van import aangevuld.

De delegaties hadden samen de gelegenheid om zich een dag lang in het Alte Land ten zuiden van Hamburg te laten informeren over de productie, verwerking en verkoop van appelen. In het Alte Land ligt met 10.000 hectare het grootste samenhangende fruitteeltgebied van Noord-Europa. 90 procent van het areaal wordt voor de appelproductie gebruikt. Op de rest teelt men kersen.


Van links naar rechts: Reimer Esselborn, Abdallah Janati, dr. Hanns-Christoph Eiden, Kate Sparrow, dr. Michael Girnth en Brahim Hammadi © BLE


Na een bezoek te hebben gebracht aan diverse bedrijven, ging men als laatste nog naar het fruitcentrum van de 'Hamburger Hafen und Logistic AG' (HHLA) en liet men de kwaliteitscontrole van het BLE bij de import zien. Daarbij werd bijvoorbeeld getoond hoe sommige marktdeelnemers bananen zelf controleren. Importeurs die aan bepaalde voorwaarden voldoen en deskundig een controle voor de import kunnen uitvoeren, zijn namelijk vrijgesteld van de regelmatige controle door het BLE. In plaats daarvan houdt het BLE deze vrijgestelde bedrijven in de gaten en kijkt of zij nog steeds aan alle voorwaarden voldoen en hun plichten zoals voorgeschreven nakomen.
Publicatiedatum: