Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse paprika overschrijdt methomyl MRL

Een zending Turkse paprika's werd op dinsdag 1 november aan de Bulgaarse grens afgekeurd en vernietigd. Volgens een rapport van de EU (RASFF) overschreden de Turkse paprika's de maximumresidugehalten voor methomyl. 

Volgens het rapport van het RASFF werd de partij als een ernstig risico geclassificeerd, zijn de paprika's vernietigd. Het is dit jaar niet de eerste keer dat bij de Bulgaarse grens Turkse paprika onderschept zijn. Volgens het RASFF overschreden drie andere zendingen paprika's uit Turkije de maximumresidugehalten voor chloorpyrifos.

Twee van de partijen werden op 10 september onderschept. Eén zending werd op 26 augustus bemonsterd. In juni overschreed een zending Turkse paprika de maximumresidugehalten voor deltamethrin.

Via het RASFF portaal kan informatie efficiënt door de leden worden gedeeld (de nationale voedselveiligheidsinstanties van de 28 EU-landen, de EC, de EFSA, ESA, Noorwegen, Liechtenstein, IJsland en Zwitserland). Het biedt een 24-uurs dienst zodat dringende meldingen verzonden en ontvangen kunnen worden en er collectief en efficiënt op kan worden gereageerd.

Publicatiedatum: