Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Start verkoopseizoen Jona+, Redlove, Joly Red en Sweet Sensation

Gisteren was de start van de verkoop van de Jona+ en Redlove appelen en Sweet Sensation peren van het nieuwe seizoen bij de Belgische Fruitveiling te St-Truiden.

Jona+
Jona+ is de benaming voor een uitgeselecteerde groep van 3 rode Jonagold mutanten. De kwaliteitsinjectie van onze helrode Jonagold, onderworpen aan centrale sortering, strenge kwaliteitseisen en frisse herkenbare verpakking, zorgt ervoor dat de vraag jaarlijks toeneemt. Jona+ beantwoordt aan de principes van clubrassen (weliswaar zonder royalty's), zoals een super kwaliteit door een nauwkeurige opvolging bij de teelt, oogst en bewaring en een uniforme centraal gestuurde sortering.Voor de verpakking is er aandacht besteed aan het imago: een trendy, frisse look met een QR-code, die de consument verwijst naar een informatieve website over Jona+: www.jonaplus.be  Met een sticker op elke appel wordt de herkenbaarheid van de Jona+ extra geaccentueerd. Met dit project willen we continu een homogeen product aanleveren, zowel betreffende uitzicht, smaak als presentatie. We willen hiermee enerzijds een hoogstaand kwalitatief product voor handel en consument aanbieden en anderzijds een eerlijke prijs voor de teler bekomen. Samen zou dit uiteindelijk een duurzame meerwaarde moeten creŽren voor beide partijen.

Sweet Sensation
Sweet Sensation, de lekkere sappige roodblozende peer, ligt ook weer in de winkels. Dit jaar, vanaf 1 t.t.m.30 november, is er een internationale consumenten wedstrijd aan verbonden. Op de fruitsticker die je op elke Sweet Sensation peer terugvindt, staat een verwijzing naar de website: www.sweetsensation.eu/win . Er staat eveneens een code op de sticker. Indien je inlogt op de website en je geeft de code door, kom je in aanmerking voor een shopping weekend in een van de Europese shoppingsteden. Hoe meer codes je kan doorgeven hoe meer kans je maakt om te winnen.Redlove
De Redlove - een van de nieuwe oogappels bij de BFV - is een appel met rode schil en rood vruchtvlees en werd recent in Zwitserland ontwikkeld. Momenteel zijn er 13.000 bomen geplant bij BFV-telers. Dit brengt de potentiŽle productie op 250.000 kg. Dit seizoen is de geschatte productie 50.000 kg. De BFV zet deze appel in de kijker omwille van de vernieuwende mogelijkheden voor de gastronomie en industrie. De Redlove is een karaktervolle appel met rijke aroma's en een frisse zuurzoete smaak. Hij is in de keuken multi-inzetbaar, van aperitiefhapje en voorgerecht tot hoofdgerecht en dessert. Redlove is vuurrood van schil tot vruchtvlees, is een decoratief en een nieuw element voor herfst- en wintermenu's. Ook als aperitiefdrankje en gezond appelsap is deze appel vernieuwend door het aantrekkelijk rode kleurtje.De BFV is er steevast van overtuigd dat deze culinaire appel snel zijn plaats zal veroveren op de menukaarten van de topchefs. Bovendien bevatten deze rode appels 50 tot 100mg anthocyaan per 100g versgewicht. Dit is 10 tot 25 maal meer dan in een andere appel. Anthocyanen (kleurstoffen) komen vooral voor in rood-blauw fruit en groenten, ze hebben een ontstekingsremmende en antioxiderende werking. Op www.redlove-apple.be kan je terecht voor recepten.

Joly Red
De Joly Red appel is een vrij grote, robijnrode en zeer zoete appel. Deze knapperige nieuwkomer was initieel bedoeld voor de smaakbeleving van de mediterrane en Aziatische consumenten die van zoet houden. Maar verschillende proeverijen tijdens promotie-evenementen in BelgiŽ brachten aan het licht dat ook de Belgische appeleters deze zoete smaak appreciŽren. Het is een welkome aanvulling van het smakenpallet van onze zoetzure Jonagold en andere appelrassen. Daarom wil BFV de Joly Red ook aan het Europese publiek voorstellen.Om tegemoet te kunnen komen aan de strenge kwaliteitseisen, die gesteld worden bij elk van deze rassen, is het nodig het fruit op te volgen van in de bloei tot aan de sortering. Jaarlijks worden kwaliteit en opbrengst geschat zodat het commerciŽle team zich optimaal kan voorbereiden op de verkoop van het beschikbare fruit.

Voor Jona+ streven we bij de pluk naar een optimale rode kleur, een hardheid van 6,5kg/cm≤ en voor dit jaar een minimaal suikergehalte van 13,5į Brix. Bij het sorteren wordt er vooral gelet op een homogene rode kleur en een minimum aan schil- en vormfouten.

Bij de Sweet Sensation peren streven we naar een mooie rode blos, een minimum aan schilfouten, een hardheid van 5,0kg/cm≤ en een suikergehalte van 13,5į Brix dit seizoen. Dat laatste vormt bij deze zoete peer absoluut geen probleem.

De Redlove appel voldoet moeiteloos aan hardheidsnormen van 6.5kg/cm≤ en suikernormen van 14į Brix. Dankzij zijn hoge productiviteit en goede kwaliteitsopbrengst kan deze appel zeker een aanwinst zijn in het appelgamma van de BFV.

De Joly Red appel is een zeer goede bewaarappel met een hardheid van 7kg/cm≥ en gemiddeld 14į Brix. Ook deze variŽteit wordt onderworpen aan de hoge kwaliteitseisen en wordt van aanplant tot de verkoop begeleid en op de markt gebracht als een clubappel.

Voor meer informatie:
Marc Evrard
Belgische Fruitveiling
Montenakenweg 82
3800 Sint-Truiden - BelgiŽ
+32 11 69 34 11
www.bfv.be


Publicatiedatum: 4-11-2016

  

Reacties:


Mevr./ Mijnh.

ik kocht vorig jaar mijn joly red appels bij dirk v.d.
Broek.
Maar dit jaar zie ik deze daar niet, en ik vind ze zo
lekker, ik woon in rotterdam.
kunt U mij vertellen aan wie U ze levert in de omgeving van rotterdam.
Of zijn ze nog niet in de handel

MvG
Marja
M. Reijngoudt, Rotterdam (email) - 14-6-2017 15:05:44


L.S.,
Mijn supermarkt waar ik altijd mijn Jolly Red appels koop, is tot mijn grote spijt gestopt met de verkoop van de heerlijke appel. Kunt u mij informeren waar in Holland deze appels te koop zijn. Mijn omgeving is Rotterdam.

Mvg,
Peppy
Peppy, Spijkenisse, Holland - 18-4-2017 0:51:16


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: