Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nu ook verkrijgbaar bij Postuma

Koopmans Blauwe dit jaar op vijf plekken in Nederland geteeld

Koopmans Blauwe is terug van weggeweest. Het Zeeuwse aardappelras, vernoemd naar de oorspronkelijke kweker ir. Koopman, is ontstaan in 1927 uit een kruising van Zeeuwse Blauwe en Alpha. Koopmans Blauwe aardappelen zijn dit jaar op vijf verschillende plekken in Nederland geteeld en worden als Oer-Hollands streekproduct aangeboden. De locaties zijn: Wieringerwerf, Bommelerwaard, Zuid-Holland, Noord-Groningen en Schouwen-Duiveland. In deze streken vind je de wat zwaardere kleigrond waar de Koopmans Blauwe het best op gedijt en komt de smaak ten goede.

Culinair
Er is vraag naar deze exclusieve, iets kruimige aardappelen met een prachtige blauw tot lichtpaarse schil. De romige smaak is het meest bijzonder aan Koopmans Blauwe. Deze eigenschap wordt geroemd door een aantal Michelin Sterrenrestaurants die Koopmans Blauwe op de menukaart hebben staan. Chef-kok Joris Peters van sterrestaurant Aan de Zweth in Schipluiden heeft zich zelfs opgeworpen als ambassadeur van deze bijzondere aardappel. Koopmans Blauwe smaakt niet alleen bijzonder als gekookte aardappel 'met vlees en jus' maar is ook ideaal voor een heerlijke stamppot of een luchtige puree. Ook zijn ze heel geschikt om te bakken, te roosteren en in schil te frituren.

Papieren Verpakking
Koopmans Blauwe heeft een papieren verpakking die perfect past bij de identiteit van het product. Deze puur nature verpakking heeft een ambachtelijke en duurzame uitstraling en geeft helemaal het karakter van het streekproduct weer. De aardappelen gaan ongewassen de verpakking in waarmee de smaak nog beter behouden blijft, alsmede de houdbaarheid. De inhoud van de verpakking is 2,5 kg.

Beschikbaarheid
De Koopmans Blauwe komt als seizoensaardappel het beste tot zijn recht. In de periode eind september tot eind januari is deze aardappel volop leverbaar.
Kenmerken: romig en zacht kruimig met blauwe tot lichtpaarse schil.

Publicatiedatum: