Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelen het belangrijkste landbouwproduct in Washington

Telers in de Amerikaanse staat Washington behaalden voor 2015 een recordwaarde van $10,7 miljard in de landbouwproductie. Daarbij stonden appels voor het 11e jaar op rij bovenaan de lijst. Chris Mertz, Northwest Regional Director bij de National Ag Statistics Service van de USDA, zegt dat appeltelers een heel goed jaar hebben gehad.

"In de laatste 5 jaar is de top-5 van producten hetzelfde gebleven. Eerst appels, dan melk, koeien en kalveren, aardappelen en op nummer 5 tarwe. Bij de oogst van 2015 nam de prijs van appels toe met 27% ten opzichte van 2014, met een enorme waarde van $2,4 miljard."

Mertz zegt dat de prijstoename vooral zichtbaar werd aan de kassa. "De grootste impact van de toegenomen waarde van de appelproductie was te zien in de prijs per pond. De gemiddelde prijs per pond in 2014, zoals geregistreerd door de USDA, was 28,6 dollarcent per pond. In 2015 nam dit toe naar 40,5 dollarcent per pond. Deze grote toename had een enorme impact op de totale waarde van de productie in de staat Washington".

Mertz zegt dat appels 22% uitmaken van de totale landbouwwaarde van de staat in 2015, 19% meer dan het jaar ervoor. In de top tien zijn verder de volgende producten te vinden: hooi op 6, kersen op 7, eieren op 8, druiven op 9 en hop op tien.

Bron: aginfo.net

Publicatiedatum: