Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
prijzen topt $ 3 per kilo

Aardappelentekort in Australië

De overstromingen in Australië hebben geleid tot een tekort aan aardappelen. De natte bodem maakt het poten van aardappelen nagenoeg onmogelijk. Consumenten zullen dus tot februari rekening moeten houden met hoge aardappelprijzen.

Vervelend nieuws nu het barbecueseizoen voor de deur staat en de traditionele aardappelsalade en gepofte aardappel dit jaar wellicht van het menu worden geschrapt. Volgens het Australische Bureau voor de Statistiek aten Australiërs in 2004 gemiddeld 63 kilo aardappelen per persoon. Momenteel bedraagt de retailprijs van een kilo aardappelen rond de €2,42 maar deze prijs zal naar verwachting flink stijgen zodra de voorraden uitgeput zijn.

Vanwege de natte omstandigheden in het land is het moeilijk te bepalen wanneer de tekorten aangevuld zullen worden omdat er niet gepoot kan worden. Vier maanden geleden bracht een ton aardappelen €276 op. Momenteel ligt de prijs al op €1380 per ton.
Publicatiedatum: