Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese gemberprijs zal mogelijk verdubbelen

"In de provincie Shandong is de gemberoogst in oktober van start gegaan. De productie zal naar verwachting 10% tot 15% lager zijn ten opzichte van vorig jaar. De prijzen zijn sinds september sterk gestegen, soms wel met 100%, wat het gevolg is van een aantal factoren," vertelt Jason van Tailai Foods.

"Vanwege de bloeiende gembermarkt en goede inkomsten in 2013 is de gemberproductie in het daaropvolgende jaar fors uitgebreid wat in 2014 en 2015 geleid heeft tot het instorten van de markt. De vooruitzichten voor 2016 zijn eveneens matig. Om de productiekosten te drukken hebben producenten bespaard op het gebruik van meststoffen en irrigatie waardoor het totale productievolume dit seizoen kleiner zal zijn." 


Gemberveld van het bedrijf met nieuw irrigatiesysteem



Links: verse gember ligt te drogen. Rechts: sorteren en verpakken van de gemberoogst van 2015

Torenhoge prijzen verwacht
"Momenteel is de gembervoorraad beperkt. De nieuwe oogst zal pas vanaf december op de markt komen. Telers en verpakkers richten zich in deze periode op het oogsten en verwerken van de nieuwe oogst waardoor zij minder orders kunnen aannemen. In de Verenigde Staten en Europa stijgt in de herfst- en wintermaanden de vraag naar gember doorgaans. In de periode vanaf augustus kopen verwerkende bedrijven gember in voor de productie van onder andere sushi en worden er grote bestellingen geplaatst. Met dit in het achterhoofd, is het moeilijk te zeggen wat de prijzen de komende weken zullen doen. Recent zijn de prijzen echter naar recordhoogte gestegen en bijna verdubbeld."

Export uitbreiden
Anqiu Tailai Foods is gevestigd nabij de stad Anqiu, in de provincie Shandong, China's grootste productiegebied. Het bedrijf beschikt over een gemberareaal van ruim 70 hectare en produceert jaarlijks 5.000 ton. Het grootste gedeelte van de productie wordt via de haven van Qingdao geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Zweden, Oekraïne, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en andere bestemmingen in Azié en het Midden-Oosten. "We hopen ons marktaandeel in Europa te vergroten. In het kader hiervan zullen we in 2016 deelnemen aan een aantal vakbeurzen."



Jason
Anqiu Tailai Foods C.,Ltd
www.tailaifoods.com
Email: jason@tailaifoods.com
Mobile: +86-13808986220
Tel: +86-536-4888118
Fax:+86-536-4888778

Wechat: jason120907859
Whatsapp:+86-13808986220
Skype:jason- - jiang

Address : Anqiu, Weifang City,Shandong,262100,China
Publicatiedatum: