Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vanwege Brexit duurdere import

Morrisons experimenteert met inkoop lokale AGF

De Britse retailer Morrisons doet momenteel een proef met het direct inkopen van lokale AGF om te bepalen of consumenten bereid zijn lokale producten te kopen nu de prijzen van importproducten stijgen als gevolg van het zwakke Britse pond. De retailer is van mening dat lokaal inkopen zowel gunstig is voor de plaatselijke producenten als voor de consument die een lagere prijs betaald.

Morrisons deed een enquĂȘte om te zien hoe consumenten tegenover lokaal geteelde AGF staan, waaruit bleek dat 85% bij voorkeur 'lokaal' koopt om de uitstoot van CO2 te verminderen. Negen van tien (92%) denken dat een kortere transittijd bijdraagt aan een verser product. Een overgrote meerderheid (84%) van de Morrisons klanten geeft de voorkeur aan groenten en fruit van Britse bodem en ruim 95% geeft aan Britse AGF-producenten te willen steunen. 

In het kader van de proef leveren telers hun versproducten dagelijks direct af bij de winkel. Negen weken lang ontvingen zes Morrisons vestigingen in Yorkshire verse aardbeien van een lokale teler en momenteel worden acht winkels in Norfolk en Kent beleverd met lokaal geteelde appelen. "Normaal gesproken worden appelen van ver aangevoerd. Morrisons zal dit blijven doen om te zien welke appelen de voorkeur van de consument hebben," laat een woordvoerder weten. 

Publicatiedatum: