Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Amerikaanse frietfabrikant Simplot daagt McCain

Rechter buigt zich over gekrulde friet

De Amerikaanse frietfabrikant J.R. Simplot heeft haar concurrent McCain Foods USA voor de rechter gedaagd. Het bedrijf beschuldigd McCain er van de Twisted Potato Product Sidewinder te hebben gekopieerd. J.R. Simplot heeft een patent op deze gedraaide patat. Het bedrijf claimt een schadevergoeding van drie keer de veroorzaakte schade met rente voor het willens en wetens schenden van het patent. Tijdens de rechtszaak moet het schade bedrag bepaald worden. Daarnaast moet McCain een permanent bevel krijgen om te voorkomen dat in de toekomst patenten geschonden worden.

"McCain's daad heeft en zal grote en onherstelbare schade toebrengen aan Simplot. De schade kan niet adequaat in een geldbedrag worden uitgedrukt, waardoor Simplot geen adequate juridische middelen heeft," zo schrijven de advocaten van de frietfabriek in de aanklacht. De aanklacht is op 25 oktober ingediend, McCain heeft 21 dagen om te reageren.

De Sidewinder friet waarover het geschil gaat werd in 2013 geïntroduceerd. Volgens de advocaten was het een "groot succes." Simplot deed investeringen en breidde de productielijnen uit om de vraag bij te kunnen benen. In de klacht schrijft het bedrijf dat het succes van Simplot mede te danken is aan de innovaties en ervaring van het bedrijf. Daarom is het er op gebrand haar intellectuele eigendommen te beschermen.

Volgens de aanklacht heeft McCain de patat gekopieerd onder de naam Twisted Potato en is het geen nieuw product. In juni begon McCain een reclamecampagne voor de Twisted Potato in de VS.

De aanklagers betogen dat daarmee ten onrechte de concurrentie aangegaan werd op met de Sidewinders, een markt die volledig in handen is van de Simplot. Daarnaast zou het verschil tussen de producten te klein zijn, waardoor consumenten verward zouden raken.

bron: potatopro.com/Idaho Statesman
Publicatiedatum: