Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten verborgen in voedsel verwerkt

Een bedrijf uit California, Oh Yes Foods, heeft een pizza op de markt gebracht met verborgen groenten. Het product is volgens het bedrijf een goede manier om te zorgen dat kinderen, die soms lastige eters kunnen zijn, voldoende groenten en fruit binnenkrijgen.

De groenten worden gedroogd en vermalen tot poeder. Het poeder wordt vervolgens verwerkt in de bodem en saus van de pizza. Het New Yorkse bedrijf Kidfresh doet hetzelfde met kindvriendelijke diepvriesmaaltijden en snacks. De maaltijden kunnen tot wel één derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten bevatten. De vraag naar dergelijke producten lijkt toe te nemen aangezien Kidfresh een jaarlijkse groei heeft van 50 tot 60%. 

Sally Kuzemchak, geregistreerd diëtist en blogger, maakt zich zorgen om de tegenstrijdige signalen die ouders hiermee afgeven. "Hiermee impliceren ouders dat het eten van groenten en fruit iets is dat kinderen moeten ontwijken. We moeten dit niet uitstralen naar kinderen."
Het is ook nog maar de vraag of de groenten in deze vorm wel gelijk staan aan verse groenten. Kuzemchak: "In deze producten mist het water, wat in vers fruit een belangrijk bestanddeel is. Water creëert een vol gevoel, dus het is belangrijk."

Publicatiedatum: