Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groeiende aardappelteelt in Jamaica

Het Jamaicaanse ministerie van Industrie, Handel, Landbouw en Visserij gaat de aardappelteelt voor 2016/17 uitbreiden naar nieuwe gebieden. Overwogen voor de uitbreiding worden onder andere Darliston in Westmoreland en Hounslow in St Elizabeth. Dit zijn gebieden die niet nadelig werden beïnvloed door de recente droogte. Het plan is een onderdeel van de overheidsstrategie teneinde de aardappelproductie volledig zelfvoorzienend te maken.

Minister zonder portefeuille JC Hutchinson zei dat de aardappelsector naast een intensieve participatietraining voor telers ook een aantal strategieën voor klimaatbestendigheid wordt aangeboden. Via de Autoriteit voor Landbouwontwikkeling zullen 2.000 telers getraind worden, zullen er veldbezoeken worden gebracht en zullen productiegebieden worden gecontroleerd. Komend seizoen moet er 1.200 hectare aardappelen worden geplant met een verwachte opbrengst van 15 miljoen aardappelen.

Het programma ter waarde van €1 miljard ontvangt voor 2016/17 een financiële injectie van €44,4 miljoen van het ministerie naast de technische ondersteuning die meer dan €643 miljoen waard is. Eén van de doelstellingen van het programma is een productiviteitstoename van 10 procent. Ook moet er gewaszorg en productiviteitssteun in de vorm van agrochemische producten worden aangeboden aan 40 procent van het beoogde areaal tot een maximum van twee hectare per teler. Bovendien zullen er acht validatieplaatsen worden gecreëerd door Promotion of Regional Opportunities for Produce via Enterprises and Linkages (PROPEL), waar de participatietrainingen zullen plaatsvinden.

Hutchinson verzekerde de telers dat er een markt zal zijn voor alle aardappelen die ze zullen produceren dankzij marketingovereenkomsten tussen de telers en kopers, afgesloten via de Vereniging voor Aardappel- en Uienproducenten.

Source: jamaicaobserver.com
Publicatiedatum: