Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Perenoogst in het Duitse Rheinland afgerond

De fruittelers uit het Duitse Rheinland hebben onlangs de perenoogst afgesloten, meldt het 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer' uit Bonn. In de komende weken is het aanbod aan perenrassen bijzonder veelzijdig. De belangrijkste rassen zijn Alexander Lucas en Conference. Beiden kunnen door de telers lang worden opgeslagen en zullen tot ver in het nieuwe jaar verkocht worden. Wie wel een keer andere perenrassen wil proeven kan deze met name bij bedrijven vinden die peren verkopen via directe verkoop. Doyenné du Comice, Concorde en Xenia zijn slechts enkele rassen die deels pas sinds kort geteeld worden. Net als bij appelen is het zo dat elk ras haar eigen eigenschappen heeft. Ze onderscheiden zich niet alleen qua uiterlijk, maar vooral ook qua smaak.

De één houdt van stevige en knapperige peren, de ander juist van zacht en sappig vruchtvlees en een intensief perenaroma. Peren blijven alleen stevig wanneer ze zeer koel worden opgeslagen. Bij kamertemperatuur worden ze snel zacht en sappig. Ze kunnen dan slechts enkele dagen worden bewaard. Daarom wordt aanbevolen om bij onvoldoende koele opslagmogelijkheden peren slechts in kleine hoeveelheden te kopen. Wie het narijpen van de peren te lang vindt duren, kan peren samen met appelen of tomaten opslaan. Deze geven het rijpingsgas ethyleen af, die het rijpingsproces van peren bespoedigd.

Peren zijn een ideale snack voor tussendoor. Ze bevatten een hoog gehalte aan B-vitamines, foliumzuur en fosfor. Dankzij het hoge kaliumgehalte werken ze ontslakkend en vochtafdrijvend. Het gehalte aan ballaststoffen brengt de spijsvertering op gang. Maar ook als topping op taarten, in desserts, als jam of als bijlage bij wild of boerenkool zijn peren heerlijk.
Publicatiedatum: