Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bommelse Zelfplukdagen in herfstvakantie 2016



In de tweede helft van oktober is het weer voor iedereen mogelijk om zelf appels te komen plukken in een boomgaard in Zaltbommel. De tweede editie van de Bommelse Zelfplukdagen is dit jaar voor het eerst in Zelfplukboomgaard 't Straatje tussen Zaltbommel en Gameren. De boomgaard ligt even voorbij het Kloosterwiel onder de dijk en is zichtbaar vanaf de Gamersedijk van Zaltbommel naar Gameren. 

Ouders, kinderen en grootouders behoren hierbij zeker tot de doelgroep. Zelfpluk is een heel betaalbaar uitje in de herfstvakantie en is niet te ver weg. 



De Bommelse Zelfplukdagen zijn een initiatief van Wouter van Teeffelen (WTE Fruitadvies) die vorig jaar met Zelfplukboomgaard Spoorveste met de zelfpluk startte. Boomgaard Spoorveste is inmiddels gerooid maar elders in Zaltbommel bleek een alternatief te zijn.



Net als vorig jaar hangt in de zelfplukboomgaard het ras Jonagold. Door wat later in oktober te plukken, hebben de appelen ruim de tijd gehad om goed te rijpen en te kleuren. De boomgaard is niet biologisch gecertificeerd, maar nadat begin mei de boomgaard gepacht is (door WTE Fruitadvies) zijn daarna uitsluitend en zeer beperkt in de biologische teelt toegelaten middelen tegen schimmels en insecten gebruikt. 



De zelfplukdagen zijn op woensdag 19, vrijdag 21, zaterdag 22 oktober en woensdag 25, donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober. Op de doordeweekse dagen is de boomgaard open tussen 1 en 5 uur en op zaterdag de gehele dag van 10 tot 5 uur. Voor een schappelijke prijs kan er zoveel geplukt worden als men wil. De prijzen zijn 50 cent per kg en bij 25 kg of meer 40 cent per kg. Ook is er Bommels Appelsap verkrijgbaar. 



Veel meer informatie is te vinden op de website www.zelfplukboomgaard.nl en op de gelijknamige Facebook-pagina Zelfplukboomgaard.
Publicatiedatum: