Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studieclub voor 'Groenteman met Ster'-deelnemers

Een betere ondernemer met als resultaat dat jouw bedrijf verbetert, door van elkaar en met elkaar te leren. Dit leidt uiteindelijk ook tot een verbetering van het rendement. AGF Detailhandel Nederland (ADN) biedt professionele ondersteuning, middels deelname binnen een studieclub van ADN. Nu wordt dit gekoppeld aan Groenteman met Ster. Het doel hierbij? Een land vol AGF-sterren.

Voordelen
ADN heeft als doel om op termijn in (minimaal) iedere provincie een studieclub te hebben. Op die manier kunnen de reistijden zoveel mogelijk worden beperkt. Per studieclub zijn minimaal 10 deelnemers nodig. Er kunnen maximaal 15 geplaatst worden. Met als uitgangspunt de onderdelen van Groenteman met Ster komen alle facetten van de bedrijfsvoering aan de orde. Natuurlijk kan een groep zelf ook onderwerpen aandragen. In principe ben je natuurlijk nooit uitgeleerd. Kortom, een studieclub biedt je een kijkje in de keuken van je collega's, terwijl je samen leert, elkaar inspireert en er ook nog sterker van wordt.

Groenteman Daniël Pijnenburg, De Blauwe Bes in Oosterhout (deelnemer Groenteman met Ster 2016 bekroond met één ster): "Een van de leuke dingen aan deelname Groenteman met Ster is dat je met andere deelnemers in contact raakt. Alleen al door met elkaar te praten over je bedrijf en bedrijfsvoering, help je elkaar verder. Soms zijn er dingen waarvan blijkt dat je die veel eenvoudiger kunt doen."

Als alle schakels goed op elkaar aansluiten, levert dit je ook nog eens als kers op de taart één of meerdere sterren op. Een studieclub is vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend. Vanuit ADN wordt er voor professionele ondersteuning gezorgd. Maar ieders inbreng is essentieel om een studieclub tot een succes te maken.

Volgens Noor Wijn, vakjury Groenteman met Ster, gaat het bij de voorkant van een bedrijf om vier zaken: product –klant – communicatie en inrichting. Als je deze zaken goed op elkaar hebt afgestemd, zorg je voor een goede winkelbeleving. Noor kijkt bij haar winkelbezoeken door de ogen van de consument: "De eerste indruk is je visitekaartje en o-zo belangrijk. De klant moet namelijk wel uitgenodigd worden om de winkel in te gaan!". Haar advies: "Ga je winkel uit en probeer deze met andere ogen, als eerste van buiten, te bekijken. Het zijn meestal kleine dingen die je kunt aanpassen, waardoor alles een heel andere aanblik krijgt.

Programma
Gedurende het jaar zijn er minimaal vier bijeenkomsten, waarbij je wordt voorbereid op de onderdelen van Groenteman met Ster en onderdelen uit het traject met elkaar geëvalueerd. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: bedrijfsbeleid, personeelsbeleid, servicegerichtheid en klantvriendelijkheid en winkelbeoordeling.

Kosten/Investering
Deelname aan een studieclub van ADN betekent dat je ook deelnemer bent van Groenteman met Ster. De kosten zijn afhankelijk van de verschillende subsidiemogelijkheden en het lidmaatschap van ADN. Dit jaar hebben diverse groothandels de deelnemers aan de verkiezing gesponsord op verschillende manieren. Wat zij volgend jaar bieden is nog niet bekend. Vraag hier vooral naar bij je eigen groothandel. De kosten voor deelname voor ADN-leden bedragen 1.265 euro Omdat ADN veel belang hecht aan deelname aan deze studieclubs ter bevordering van het ondernemerschap, biedt ADN haar leden op deze kosten een subsidie van 267 euro exclusief btw. Je betaalt dan dus alleen het deelnamegeld van Groenteman met Ster (de kosten voor deelname aan Groenteman met Ster bedragen voor leden namelijk 998 euro). Niet-leden betalen 1.565 euro exclusief btw. Hierin zit dan, naast het gehele programma van Groenteman met Ster, ook ondersteunende themabijeenkomsten binnen de studieclub opgenomen. Deelname is op basis van de gestelde algemene voorwaarden en het reglement van Groenteman met Ster.

Voorinschrijving
Om een goed beeld te krijgen van de interesse en daarmee de mogelijkheid tot het vormen van studieclubs in het land, vragen we je alvast een voorinschrijving te doen. Het verplicht je nog tot niets, maar het geeft ons een beeld van de mogelijkheden. Je kunt je inschrijven op de website: www.groentemanmetster.nl. Je geeft je hier op voor deelname aan de verkiezing Groenteman met Ster en kunt hierbij aangeven dat je interesse hebt in deelname aan de studieclub. We hebben nog wat tijd om voor te bereiden. In januari zullen we weer een aftrap bijeenkomst organiseren waar alle geïnteresseerden voor worden uitgenodigd. De nieuwe verkiezing van 2017 gaat in maart van start. Deelnemers zullen tussendoor op de hoogte worden gehouden van alle zaken rondom Groenteman met Ster 2017.
Publicatiedatum: