Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Droogte nog altijd reden tot bezorgheid

Zuid-Afrika oogst meer steenfruit

Ondanks de aanhoudende droogte en het koele voorjaar, ziet het er naar uit dat het Zuid-Afrikaanse steenfruitseizoen relatief normaal zal verlopen en de vooruitzichten zijn momenteel goed, zo meldt de South African Stone Fruit Producer Association (SASPA) in haar eerste raming.

De mogelijke watertekorten in een aantal productiegebieden blijven echter een bron van zorg. In Westkaap is het waterniveau 62% (DWA, oktober 2016). Volgens het rapport zal water-en irrigatiebeheer dan ook van cruciaal belang zijn tijdens het seizoen om de risico's zo veel mogelijk te beperken.

Klik hier voor een vergroting

Het oogstseizoen zal op het zelfde moment aanvangen als vorig jaar. De toename van de exportvolumes wordt geraamd op 5% voor nectarines, 4% voor perziken en 6% voor pruimen en zijn het resultaat van jonge boomgaarden die in productie zijn gekomen. Er is de laatste jaren een stabiele groei en herplant van nectarine-, perziken- en pruimenbomen geweest. Recente informatie wijst er op dat de groeitendens van perziken en nectarines zich heeft gestabiliseerd.

Het exportvolume abrikozen zal naar verwachting met 4% stijgen ten opzichte van vorig seizoen, toen de oogst klein was. De productiestijging is te danken aan een goede zetting van het fruit in de meeste productiegebieden. Desondanks blijven de volumes onder het driejarig gemiddelde.

De belangrijkste aanjager van de groei is de nieuwe aanplant waardoor het steenfruitaanbod van Zuid-Afrika evenwichtiger wordt, het seizoen wordt verlengd en het land beter tegemoet kan komen aan de marktvraag.


Voor meer informatie:
Thea van Zyl
HortGro
Email: thea@hortgro.co.za
Publicatiedatum: