Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko exporteert 1,6 mln ton citrus en vroege groenten en fruit

De export van Marokkaans citrus en vroege AGF zal dit jaar naar verwachting op het niveau van vorig jaar blijven, wat overeenkomt met 1,6 miljoen ton. In de eerste week van het huidige exportseizoen werd al een volume van 3.000 ton geëxporteerd.

Producenten laten weten dat de kwaliteit van het fruit evenals voorgaande jaren goed is met goede maten en een uitstekende smaak. Tijdens een bijeenkomst van de citruscoöperatie, die onlangs gehouden werd, is gesproken over een communicatieplan voor de Canadese markt. Marokko heeft vorig jaar goede resultaten geboekt met de export naar deze markt en exporteerde een volume van ruim 57.000 ton.

Van de 1,6 miljoen ton, die dit jaar geëxporteerd zal worden, zal 67% betrekking hebben op vroege AGF en het overige deel betreft citrus. De EU blijft de belangrijkste afzetmarkt voor Marokko met een importvolume van 220.000 ton citrus en AGF, gevolgd door Rusland met een importvolume van 200.000 ton en Canada met 57.000 ton.



Publicatiedatum: