Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carrefour gaat verspilling verminderen | Aldi opent eerste supermarkt in Barcelona

Tesco herstelt zich dankzij AGF

VS: Lidl heeft in 2023 omzet van $8,8 mld
Volgens statistieken van Kantar Retail gaat Lidl in de VS met 2023 een omzet genereren van $8,8 miljard (€8,0 miljard). Klik hier om verder te lezen op progressivegrocer.com.


Colruyt blijft uitbreiden in België en Frankrijk
Colruyt is van plan om ongeveer €380 miljoen te investeren in het openen van 18 tot 20 nieuwe vestigingen in dit fiscale jaar, dat tot maart 2017 loopt. Het bedrijf is van mening dat de thuismarkt nog niet verzadigd is en dat er nog ruimte is voor nog minstens 30 nieuwe Colruyt-vestigingen, 80 Okay-winkels, 30 Bio Planet-winkels en een aantal vestigingen van de keten Cru. (igd.com)

Tesco herstelt zich dankzij AGF
Tesco heeft voor het eerst sinds 2011 weer een groter aandeel verkregen in de Britse supermarktsector. Uit statistieken van Kantar blijkt dat in het afgelopen kwartaal de omzet bij Tesco jaar op jaar toenam met 1,3%. Hierdoor staat het marktaandeel van Tesco nu op 28,2%, ten opzichte van de 28,1% van vorig jaar. In dezelfde periode daalde de omzet bij Sainsbury's met 0,4% en bij Asda met 5,2%. De snelst groeiende categorieën bij Tesco zijn voedingsmiddelen zoals kant-en-klaarmaaltijden, maar ook AGF. Zowel het vaste eigen merk als het huismerk Farm Brands hebben de omzet gestimuleerd. (BBC


Bron: Kantar / IGD

Kwartaalomzet Carrefour beter dan verwacht
Het Franse Carrefour SA had in zijn derde kwartaal een omzetgroei in de thuismarkt die groter was dan analisten hadden verwacht. De totale omzet steeg jaar op jaar met 3,2% tot €21,8 miljard. Analisten hadden €21,7 miljard verwacht. In Frankrijk steeg de omzet met 1,2%, terwijl analisten waren uitgegaan van 0,5%. (Bloomberg)

VS: Target experimenteert met verticale teelt in winkels
Target is van plan om te experimenteren met verticale kassen in eigen winkels. Verticale teelt is een techniek waarin groente binnenshuis in kassen wordt geteeld. Het plan van Target wordt uitgevoerd in een beperkt aantal Amerikaanse vestigingen en is opgezet door Food + Future CoLab. Dit is een samenwerkingsverband tussen Target, het MIT Media Lab en Ideo, dat in november 2015 is gestart. Het doel van Food + Future CoLab is om onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor stadsteelt en innovatie. Volgens Business Insider kunnen de eerste verticale kassen in de lente van 2017 al in bedrijf gaan. (retailwire.com

VS: Grootste daling in supermarktprijzen sinds 2009
De kosten van boodschappen zijn volgende de Amerikaanse overheid in het afgelopen jaar met 2,4% gedaald. Dit is de grootste afname in een jaar tijd sinds het einde van de recessie in 2009. (marketwatch.com)

Rusland: Dixy Group verbetert leveringsketen
Dixy Group heeft met zijn leveranciers een elektronisch workflow-systeem opgezet. Dit systeem moet de hoeveelheid papierwerk verminderen en de efficiëntie van de leveringsketen verbeteren. Hierdoor kan Dixy zoveel als 1 miljoen roebel (€14.500) per maand besparen. (esmmagazine.com)

De toekomst van de retailketens van Supervalu
Klik hier om het artikel te lezen.

Carrefour gaat verspilling verminderen
Carrefour wil met 2025 zijn voedselverspilling verminderen met 50%. Het bedrijf heeft op Wereldvoedseldag op 16 oktober nieuwe initiatieven hiervoor gepresenteerd. Enkele van deze plannen zijn verkooppunten waar tegen lage prijzen AGF gekocht kan worden waarvan de ideale houdbaarheidsdatum is verstreken en publieke keukens waar consumenten maaltijden kunnen koken met onverkocht AGF. Ook is Carrefour in Taiwan een "antiverspillings-restaurant" begonnen. (esmmagazine.com) 

Italië: VéGé Group breidt winkelnetwerk met 90% uit
De Italiaanse retailer VéGé Group heeft in de afgelopen drie jaar zijn marktaandeel vergroot van 1,4% tot 3,7%. Het winkelnetwerk van VéGé Group is in diezelfde periode toegenomen met 90%. De totale verkoopruimte is daarmee met 116% gegroeid. De omzet was met het einde van 2015 jaar op jaar toegenomen van €2,6 miljard tot €3,3 miljard. De omzet voor 2016 wordt geraamd op €5,5 miljard. (esmmagazine.com

Brazilië: Grupo Pão de Açúcar heeft omzetgroei van 14% in supermarktsector
De Braziliaanse retailer Grupo Pão de Açúcar (GPA) had een netto omzet van BRL 15,1 miljard (€4,29 miljard) in het derde kwartaal van 2016. Jaar op jaar is dit een toename van 4,4%. Dit resultaat werd voor een deel verkregen door de sterke omzet in het supermarktsegment van het bedrijf. De omzet van deze afdeling steeg met 14% tot BRL 10,1 miljard (€2,88 miljard), waarbij met name de ketens Extra en Assaí goed hadden gepresteerd. De vergelijkende winkelomzet van de categorieën voor voedingsmiddelen hadden een groei van 11,4%. (esmmagazine.com

VK: Asda sluist €253 mln aan online omzet naar Ierland
De Britse retailer Asda, die onder beheer van het Amerikaanse Walmart valt, heeft vorig jaar £228,2 miljoen (€253,4 miljoen) van zijn online omzet naar zijn Ierse afdeling doorgesluisd. De Ierse dochteronderneming wordt gebruikt om de omzet van alle online kanalen te verwerken, met inbegrip van Asda.com.
Klik hier om verder te lezen op independent.ie

Roemenië: Auchan werkt met software van ADC
De Roemeense tak van Auchan gaat software gebruiken van Applied Data Corp. (ADC). ADC is een marktleider op het gebied van software voor weegschalen, versproducten en recepten voor de retailsector. Het bedrijf heeft aangekondigd dat de 33 Roemeense Auchan-vestigingen gebruik gaan maken van zijn InterScale Scales Manager-software. (retailtimes.co.uk)

Duitsland: Metro Group behaalt verwachte omzet
De Duitse retailketen Metro AG heeft in zijn vierde kwartaal een omzet behaald die overeenkwam met de verwachtingen van analisten. De groothandelsafdeling van het bedrijf had een sterke periode in de aanloop naar een plan om het bedrijf volgend jaar op te splitsen. De omzet in de periode vand rie maanden tot september nam jaar op jaar met 0,5% af tot €14,2 miljard. (Bloomberg)

Spanje: Aldi opent eerste supermarkt in Barcelona
Aldi gaat op 26 oktober naar verwachting zijn eerste supermarkt in Barcelona openen. De vestiging heeft een assortiment dat van ongeveer 100 lokale leveranciers afkomstig is. (esmmagazine.com)

IGD-baas roept supermarktsector op minder rationeel te zijn
Volgens IGD-CEO Joanne Denney-Finch moeten Britse supermarktketens meer gevoelsmatig met hun consumenten omgaan, willen ze nog door kunnen groeien. Denney-Finch sprak op het Big Debate-congres dat IGD in Londen organiseerde. "In een zakelijke omgeving zijn we trots op ons rationeel denkvermogen. Maar laten we eens ophouden om telkens zo rationeel te denken en laten we werken aan onze emotionele intelligentie," aldus de CEO.
Klik hier om meer te lezen op retailtimes.co.uk. 

Lidl creëert meer banen in Ierland
Lidl gaat in de komende maanden bij vier nieuwe vestigingen 100 nieuwe banen genereren. De nieuwe winkels en banen vergroten de bijdrage die Lidl al 16 jaar aan de Ierse economie levert. Deze bijdrage wordt geschat op €1,5 miljard. (independent.ie


Sainsbury's-CEO: "Twijfelen aan Argos-overname is nonsens"
Sainsbury's-CEO Mike Coupe heeft twijfels over de overname van Argos van £1,4 miljard (€1,6 miljard) weggewuifd. Volgens hem zijn sommige consumenten onverschillig tegenover de aanwezigheid van Argos in Sainsbury's-vestigingen, maar zijn andere consumenten juist erg enthousiast. Hij doet het idee dat de twee merken niet samen kunnen werken af als "nonsens". (marketingweek.com)

SPAR vergroot totale verkoopruimte in India met 40%
SPAR Hypermarkets gaat in het komende jaar in India zijn totale verkoopruimte vergroten met 40%. SPAR Hypermarkets in ontstaan uit een licentieovereenkomst met het in Dubai gevestigde conglomeraat Landmark Group, het Indiase Max Hypermarket en de Nederlandse retailer SPAR International. (thehansindia.com

Rusland: X5 Retail Group lanceert nieuw logistiek systeem
Het Russische X5 Retail Group heeft een nieuw online systeem onthuld om logistieke diensten te beheren. Het systeem GoCargo stelt gebruikers in staat om online bestellingen te plaatsen, waarna onafhankelijke transportbedrijven op basis van het afleveradres worden ingezet. Het systeem wordt in 2017 op het gehele netwerk van X5 toegepast en zal verantwoordelijk worden voor alle bestellingen van externe partijen. (esmmagazine.com

Britse prijzenoorlog laait op, terwijl pond in waarde daalt
Klik hier om het artikel te lezen. 




Publicatiedatum: