Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse Divano focust op Kaki Tipo

Divano is gespecialiseerd in de teelt en vermarkting van kaki's. Mimma Divano:
"We vinden dat fruit geoogst moet worden als het rijp is. Zonder de natuurlijke rijping te forceren en zonder methodes te gebruiken waarmee fruit op de markt gezet kan worden, terwijl de kwaliteit niet goed is."

"Kunstmatige rijping moet bij elke kakisoort worden vermeden, niet alleen bij de Rojo Brillante. Desondanks is dit in Italië een populaire techniek. Hierdoor begint het seizoen al in september, maar wel met fruit met een dunne schil, een houtige kern en een bleek uiterlijk," aldus Divano

Door de hitte van de zomer en de lage temperaturen van september kon Divano alsnog het seizoen eerder beginnen met fruit van hoge kwaliteit. Wegens een schaarste op de markt zouden de prijzen volgens haar goed moeten zijn.



"De kwaliteit is zoals verwacht goed waardoor het makkelijker wordt om met retailers te onderhandelen."

Rojo Brillante en Kaki Tipo
Volgens Spaanse telers zijn Rojo Brillante-kaki's superieur. "Qua uiterlijk en houdbaarheid is die variëteit absoluut beter dan andere soorten. Het is zelfs de enige variëteit die geëxporteerd kan worden naar bestemmingen met een transporttijd van meer dan 10 dagen," aldus Mimma Divano.



"Onze focus blijft echter liggen op de Kaki Tipo. Dankzij goed management van het fruit krijgen we veel goede feedback van consumenten. We onderscheiden ons op de markt door middel van onze ervaring met het rijpingsproces, kwaliteitscontrole en de passie waarmee wij ons fruit telen. We geloven niet dat we onderdoen voor de Spaanse telers."



Contact:
Mimma Divano - CEO and sales manager
Divano Srl

Via San Girolamo,
81037 Sessa Aurunca (CE) - Italy
Tel.: (+39) 0823 604052
Fax: (+39) 0823 604921
Email: info@divanosrl.it
Web: www.divanosrl.it
Publicatiedatum: