Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Junami meteen na oogst in winkelschap

Junami appelen liggen dit jaar meteen vanaf de oogst nadrukkelijk in de winkelschappen van de belangrijkste supermarkten. Tot nu worden de meeste volumes in het tweede deel van het afzetseizoen verkocht. Maar raseigenaar Inovafruit heeft het beleid gewijzigd, zo is te lezen in het achtergrondartikel op pagina 6 van deze Fruitteelt. Het is nadrukkelijk de bedoeling de verkoop naar voren te halen en daar zijn de aangesloten afzetorganisaties meteen mee begonnen.

Bij de grootste twee supermarkten Jumbo en Albert Heijn valt het grote volume op waarmee Junami wordt verkocht. Jumbo verkoopt Junami in een open doos met de kenmerkende slogan 'Have a break, have a Junami'. In de doos liggen vijftien appelen van in totaal 2,5 kilo, voor 4,49 euro. Albert Heijn prijst zijn doos Junami aan als voordeelpakket. Er zitten zestien appelen in van in totaal drie kilo, voor 5,49 euro. De prijs per kilo is nagenoeg gelijk met 1,83 euro versus 1,80 euro. Plus, de grootste deelnemer in de inkoopcombinatie Superunie, heeft zowel losse als verpakte Junami in een zak van anderhalve kilo voor 2,99 euro. De losse appelen kosten 2,09 euro per kilo. De prijs van Junami ligt vrijwel overal tussen die van Elstar en Kanzi. Elstar kost ongeveer 1,50 euro per kilo, afgezien van de vele aanbiedingen onder de euro. Losse Kanzi kost bijvoorbeeld bij Jumbo 2,39 euro en bij Plus 2,69 euro per kilo.

Bron: NFO
Publicatiedatum: