Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Later deze maand eerste Piqa Reo peren

Engeland: Kleiner hardfruit door hitte september

De Engelse nieuwe oogst van hardfruit is deels al op de markt en deels nog onderweg. Het warme weer van afgelopen zomer heeft invloed gehad op de grootte van de eerste variëteiten die geoogst zijn, volgens Rik Connor van Fruition. Dit gaat vooral om peren. "Ze lijken dit jaar iets kleiner te zijn door de hitte van afgelopen zomer. Het verschil in temperatuur overdag en 's nachts was erg klein, waardoor het fruit minder snel groeide. Hierdoor kwam ook Gala enkele weken later op de markt, maar de fruitkwaliteit is verder goed. Franse en Spaanse variëteiten blijven nog iets langer verkrijgbaar. De grootste zorg op dit moment betreft echter de euro.



Rik Connor: "De huidige wisselkoers geeft ons de mogelijkheid om ons aandeel in mainstream retailers te vergroten aangezien import duurder is. De hele productieketen staat onder druk met stijgende kosten ten opzichte van vorig jaar. Salarissen zijn hier een goed voorbeeld van in deze arbeidsintensieve sector. We hebben dit jaar al veranderingen gezien ten opzichte van vorig jaar door de inflatie waar consumenten in september mee te maken kregen."

De Qtee peer is nog net zo populair als vorig jaar en verkoopt goed met leveringen uit zowel Kent als België. Qtee is een heerlijke peer die stevig en rijp gegeten kan worden.



Fruition exporteerde vorig jaar Envy naar de Aziatische markt en zal dit waarschijnlijk nog eens doen dit jaar. Volgens Rik is het echter nog te vroeg om hier een definitieve beslissing over te nemen. De beslissing zal afhangen van de grootte, maar het bedrijf wil in elk geval haar klanten in deze ontwikkelende markten ondersteunen.

Later deze maand krijgt Fruition ook de eerste Piqa Reo peren. Deze bijzondere nieuwe peer is ontwikkeld door Prevar in Nieuw-Zeeland met het concept 'East meets West'. "We zullen Piqa Reo een paar weken lang aanbieden aan enkele retailers. Het concept is een kruising van Aziatische en Japanse peren met Europese peren. Aziatische peren kunnen zoet maar waterig zijn met weinig smaak. Als je hier een smaakvolle Europese peer aan toevoegt, creëer je iets heel unieks."

Voor meer informatie:
Rik Connor
Fruition Group
Email: rik.connor@fruitiongp.co.uk

Publicatiedatum: