Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VS grootste afzetmarkt

Peru wordt grootste exporteur blauwe bessen ter wereld

Volgens de Peruaanse minister van Landbouw en Irrigatie (Minagri), Jose Hernandez Calderon, gaat Peru in de komende twee jaar de grootste exporteur van blauwe bessen worden. Dit gaat het gevolg zijn van de toename aan areaal en de toegang tot nieuwe internationale markten.

Volgens statistieken van het Minagri is de productie van blauwe bessen in de eerste drie maanden van 2016 jaar op jaar verviervoudigd. "Tussen januari en december van 2015 produceerden we 10.300 ton aan blauwe bessen, met de VS als de voornaamste exportmarkt," aldus Calderon.

De regio La Libertad was goed voor 90% van de totale Peruaanse productie. Dit komt door de grootte van de daar gelegen teeltbedrijven en de hoeveelheid aan areaal.
Calderon benadrukte tijdens een presentatie voor de budget-commissie van het parlement het grote potentieel van de landbouwexport in de komende jaren. Onlangs is een overeenkomst gesloten met Colombia, waardoor nu vijf Peruaanse landbouwproducten daar op de markt kunnen worden gezet. 

De stappen die de sector nu onderneemt zijn gericht op het ontwikkelen van lokale markten voor de landbouw. "Het is ons doel om een jaarlijkse groei aan bruto nationaal product te bereiken van minstens 4%. We willen de landbouwexport met 2021 verdubbeld zien tot $10 miljard (€9,1 miljard)," aldus Calderon. Vorig jaar kwam de landbouwexport van Peru neer op meer dan $5,2 miljard (€4,7 miljard).

Bron: gestion.pe

Publicatiedatum: