Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoge kwaliteit vestigingsklimaat

Nederland in trek voor Europese supply chain-dienstverlening

De kwaliteit van het Nederlandse vestigingsklimaat voor Europese supply chain-dienstverlening is uitstekend in vergelijking met het buitenland. Nederlandse logistieke locaties doen het in vergelijking met buitenlandse concurrenten goed.​​Dit blijkt uit de resultaten van het onderzoek 'Benchmarking Nederlandse regio's vanuit een supply chain perspectief' van NDL/HIDC, de vereniging voor de logistieke sector.

Kwalitatieve voorsprong
Nederlandse locaties doen het goed als het gaat om Europese distributiecentra voor lifestyle en chemie en West-Europese distributiecentra voor agrofood. De Nederlandse kwalitatieve voorsprong zorgt ook voor een sterke concurrentiepositie bij de regionale fulfilmentcentra (e-commerce distributie). Als dit arbeidsintensieve faciliteiten betreft zijn Duitse en Oost-Europese locaties op kosten concurrerender, maar tegen een lagere kwaliteitsscore.

Alert blijven
TLN-voorzitter Arthur van Dijk is tevreden over de goede score van de Nederlandse locaties, maar hij geef ook aan dat het belangrijk is om alert te blijven. De vooraanstaande positie van onze mainports en de toegang tot het achterland zijn geen vanzelfsprekendheid. Bovendien blijft het bieden van toegevoegde waarde blijft van groot belang.

Bron: TLN
Publicatiedatum: