Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peruaans bedrijf Agroindustrias AIB levert fruit aan vijf continenten

"Diepvriesmango smaakt soms beter dan vers"

Tholen - Druiven, avocado's, asperges, citrus en granaatappelen zijn bekende producten in Peru. Roberto Falcone, general manager van Agroindustrias AIB vertelt dat dit de belangrijkste producten zijn voor hun bedrijf. "Wij exporteren onze producten naar vijf continenten. De belangrijkste afnemers zijn Noord- en Latijns-Amerika, goed voor 45% van onze omzet. Europa en het Verenigd Koninkrijk komen daarna met een aandeel van zo'n 30 tot 40%. Daarna komen andere werelddelen: Afrika, Australië en Azië."



Vier pijlers

Het bedrijf bestaat sinds 1987 en richt zich op vier pijlers: Fresh, Frozen, Canned products en Juices&Food Ingredients. "We hebben een areaal van 3.000 hectare in verschillende delen van Peru in de regio's Chincha, Ica, Chiclayo en Piura. We hebben drie productie- en inpakfaciliteiten in Chincha, Chiclayo en Sullana. Per jaar wordt zo'n 70.000 ton product geproduceerd en verhandeld. We zijn ook eigenaar van het bedrijf dat alleen gericht is op druiven."





Balans
Roberto geeft aan dat ze in Peru één van de grootste groenten- en fruitleveranciers zijn. "Wat ons onderscheid is dat we onze producten in allerlei vormen aanbieden: van vers tot diepvries. Diversificatie is ook een groot voordeel, want er is altijd wel een segment dat het jaarlijks minder goed of heel goed doet. Zo houden wij een goede balans." In Europa zijn Nederland, Polen en Duitsland belangrijke afnemers. Ook het Verenigd Koninkrijk is een grote klant. Opvallend is dat in Nederland een hoge vraag is naar sap voor passievrucht en mango."



Diepvriesmango
In de komende jaren verwacht AIB groei in alle segmenten. "We vinden het belangrijk om alle pijlers goed te blijven bedienen. Vers groeit hard in Peru, maar ook in diepvries en de andere producten zien we meer kansen. Klanten zien steeds vaker het voordeel van een mango-blokjes die bevroren worden aangeleverd. Deze zijn rijp geoogst en meteen ingevroren, ideaal dus. Diepvriesmango smaakt soms nog beter dan vers, omdat de verse nog een hele reis moeten maken en niet rijp worden geoogst."





Voor meer informatie:
Roberto Falcone M.
Agroindustrias AIB S.A.
Av. Ricardo Palma 894
Miraflores, Lima 18 -Perú
Telf. (511) 614-4500
rfalcone@aib.com.pe
www.aib.com.pe